Je brein trainen is dat mogelijk?

Is het mogelijk je brein te trainen zodat je meer kunt onthouden en sneller kunt schakelen? Dat is waar het dit artikel over gaat.

Er wordt altijd geroepen dat als je jouw brein actief blijft gebruiken je denkvermogen een beetje zou kunnen groeien. Ook zou je dan minder snel verouderen en pas later of misschien wel helemaal geen last krijgen van alzheimer. Door zo te denken wek je het idee dat het brein het zelfde werkt als een spier; train je genoeg dan groeit hij, echter lijkt mij dat niet aannemelijk aangezien het brein iets heel anders is dan een spier.

Dan blijft de vraag kun je wel iets anders doen om je brein efficiënter in te zetten om meer te kunnen onthouden en sneller te kunnen schakelen. Zeker is die mogelijkheid aanwezig; je kunt verschillende workshops volgen waarbij je technieken leert die ervoor zorgen dat je informatie beter verwerkt, door het beter verwerken van informatie onthoud je deze informatie ook beter.

BrainStudio biedt verschillende soorten workshops aan waarbij je technieken leert om jouw brein efficiënter in te kunnen zetten. Deze workshops zijn bedoelt voor personen die in hun vak gebied veel informatie moeten bestuderen en later weer nodig hebben, bijvoorbeeld advocaten die zich moeten in lezen in een dossier van een client om zicht voor te bereiden op een rechtszaak.

Een kleine greep uit workshops die je zou kunnen volgen;

Business Brain Training van 2 dagen

Je leert in 2 dagen om gaan met hoe veel informatie te verwerken, zodat je de productiviteit kunt verhogen, zo worden ook de bedrijfskosten omlaag gebracht.

Business Brain Training van 1 dag

In deze workshop leer je snel leestechnieken en mindmapping om over te leren gaan met alle informatie die op je af komt.

Gelukskunde – 1 daagse training

Een workshop gelukskunde ondersteunt een persoon in het bereiken van persoonlijke en zakelijke doelen met als eind doel gelukkiger te worden.

 

 

 

Leuk? post