Blijvend en effectief afvallen: drie tips

Als je je voor honderd procent inzet om van die overtollige kilo’s af te komen, wil je natuurlijk wel slank blijven. Het probleem van veel diëten is dat je er wel eventjes mee afvalt, maar dat je hierna gewoon weer aankomt. Wil jij voorkomen dat je weken- of zelfs maandenlang je best doet om af te vallen en dat je vervolgens gewoon weer aan komt? Lees dan in dit artikel hoe je blijvend en effectief af kunt vallen. Op deze pagina geven we je drie tips om gewicht te verliezen op de lange termijn.

Tip 1: verander je eetpatroon

Met een dieet kun je flink afvallen, maar de meeste diëten hebben een jojo-effect. Dit betekent dat je even gewicht verliest, maar dat je meteen weer aankomt als je stopt met het volgen van het dieet. Om te voorkomen dat je weer aankomt als je af bent gevallen, kun je beter geen dieet volgen. Wat je wel kunt doen, is het aanpassen van je eetpatroon voor de lange termijn. Wees niet te streng voor jezelf, maar maak je eetpatroon net iets gezonder. Je valt af, zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen en snel weer terugvalt in je oude (ongezonde) gewoonten.

Tip 2: leer wat de ongezonde voedingsmiddelen zijn

Veel mensen weten wel een beetje wat gezond is en wat niet, maar eten toch ongezonder dan ze denken. Dit komt omdat veel voedingsmiddelen gezond lijken, maar dit in feite helemaal niet zijn. Door je te verdiepen in de vele ongezonde voedingsmiddelen die er zijn, weet je precies welke voedingsmiddelen je moet vermijden om af te vallen. Deze kennis helpt je om gezond en blijvend af te vallen.

Tip 3: zoek begeleiding bij het afvallen

Zeker als je veel gewicht wil verliezen, is professionele begeleiding bij het afvallen erg fijn. Een expert kan je niet alleen vertellen wat je beter wel en niet kunt eten, maar helpt je ook om jouw strijd tegen het overgewicht vol te houden. Heb je echt geen zin meer om af te vallen? Dan zorgt de expert er wel voor dat je de strijd toch vol blijft houden. Zie het als een specialist die je altijd kunt raadplegen om gezonder en effectiever af te vallen, maar ook als een extra stok achter de deur.

Leuk? post

Plaats een reactie