Afvallen met shakes hoe pak je dat aan?

Kiezen voor afvallen shakes kan erg verstandig zijn als je snel wilt afvallen. Wil je echter ook gezond en blijvend afvallen dan moet je wel goed opletten en weten waar je meer bezig bent. Daarom in dit artikel de basisprincipes voor afvallen met shakes. Neem je deze principes in acht dan kunnen dieetshakes zeker helpen bij het afvallen.

De basisprincipes voor afvallen shakes

Dieetshakes gebruik je door een normale maaltijd te vervangen door een dieetshake. Op deze manier krijg je een beperkt aantal calorieën binnen in vergelijking met wat je normaal zou eten. Hierdoor ontstaat al snel een positieve energiebalans. Dit betekent minder calorieën die er in gaan in vergelijking met de calorieën die er uit gaan. Het gevolg is dat je vet gaat verliezen en daarmee gaat afvallen.

Net als stoppen met roken vergt ook afvallen een gedragsverandering. Namelijk de verandering van ongezond naar gezond eetgedrag. Shakes zullen je niet helpen bij deze gedragsverandering. Zodra je daarom stopt met de shakes en weer ongezond gaat eten zullen alle kilo’s die je bent afgevallen er weer bij komen. Echt zonde van je afslankpoging.

Werk daarom tijdens het afvallen met shakes aan verandering van je eetgedrag. Dit is niet makkelijk en daarom is het erg zinvol je hierbij te laten ondersteunen door deskundigen. Dit kan door te kiezen voor een goed shakedieet waarbij aandacht voor gedragsverandering is ingeregeld. Let daar dus altijd op als je voor een bepaald dieet kiest.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat shakes je vaak niet alle gezonde voedingsstoffen leveren die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Vervang daarom nooit meer dan 1 tot max. 2 maaltijden per dag door een shake. Eet naast de shakes gezond en gevarieerd. Desgewenst kun je extra vitamines en mineralen tot je nemen middels bijvoorbeeld vitaminetabletten. Het is dan wel belangrijk om te weten aan welke vitamines en mineralen je een tekort hebt.

Let daarnaast op de kwaliteit van de shakes. Sommige shakes bevatten erg veel suikers en dat is niet gezond. Je verdiepen in de ingrediënten kan dan ook zeker geen kwaad.

Leuk? post