Zelf zakelijke energie opwekken

Duurzaamheid is een term die voor bedrijven steeds belangrijker wordt. Omdat consumenten dit steeds belangrijker vinden, moeten bedrijven hierop inspelen. Consumenten zijn namelijk steeds bewuster op zoek naar bedrijven die duurzaam ondernemen. Dit geldt ook voor de B2B markt. Je wilt natuurlijk niet gerelateerd worden aan een bedrijf dat niet bezig is met duurzaamheid. Ook wanneer het gaat om het energiegebruik maken bedrijven steeds een bewustere keuze. Bedrijven kunnen namelijk een deel van de zakelijke energie zelf opwekken. De manieren waarop dit gedaan kan worden, worden hier besproken.

Warmtepomp

Door middel van aardwarmte kan een ruimte zoals een kantoor verwarmd en verkoeld worden. Dit is een duurzame en efficiënte manier wanneer het om het produceren van energie gaat. Een warmtepomp zorgt er niet alleen voor dat een kamer verwarmd of verkoeld wordt, het kan ook gebruikt worden om warmte op te slaan dat gebruikt kan worden voor het koelen van een ruimte. Dit is een manier om te besparen op je zakelijke energie.

Windenergie

De windmolenparken in Nederland kennen we natuurlijk allemaal. Is het wel eens in je opgekomen dat je zelf ook over een windmolen kan beschikken? Het is namelijk mogelijk om als particulier kleinere windmolens aan te schaffen. Waarom nou een windmolen? Met windkracht kan elektriciteit opgewekt worden. De productie van een kleine windmolen is enkele kilowatt. Je kan er ook voor kiezen om een deel van een windmolen te beheren. Dit kan door middel van het aanschaffen van winddelen. Wanneer je deze koopt word je mede eigenaar van een windmolen.

Zonnepanelen

Het installeren van zonnepanelen is misschien de meest voor de hand liggende oplossing voor het zelf opwekken van energie. De zon schijnt in Nederland natuurlijk niet heel veel, maar dat maakt helemaal niet uit. Achter de wolken schijnt de zon en het licht en de warmte van de zon zijn al genoeg om de zonnepalen te activeren. Wanneer je zonnepanelen gebruikt om zakelijke energie op te wekken, lever je een positieve bijdrage aan het schoon houden van het milieu. Er wordt namelijk veel minder CO2 uitgestoten als je dit vergelijkt met de traditionele manier van het opwekken van energie.

Zonneboiler

Een zonneboiler zorgt ervoor dat met zonne-energie bijvoorbeeld kraanwater kan worden verwarmd. Het kost de helft aan energie dan wat je normaal nodig zou hebben voor het verwarmen van kraanwater. Dit scheelt dus niet alleen in de kosten, maar het scheelt ook in de CO2 uitstoot. Een zonneboiler zorgt er dus ook voor dat je bijdraagt aan een schoon milieu. De levensduur van een zonneboiler ligt ongeveer tussen de 15 en 25 jaar en is bestand tegen bevriezing of juist tegen oververhitting. Wanneer je een zonneboiler wilt plaatsen, is het wel verstandig om even te controleren of dit mag zonder vergunning.

 

Al deze oplossingen voor het zelf opwekken van energie kunnen natuurlijk niet zorgen voor een volledige oplossing. Je kan een deel van je zakelijke energie zelf opwekken, maar om je gehele bedrijf te voorzien van energie is een lastige taak. Daarom zijn deze oplossingen goed voor het besparen op de zakelijke energie.

 

Leuk? post