Waarom koffie drinken ongezond zou zijn

Over koffie kan men eeuwig discussiëren, de een is er heilig van overtuigd dat koffie ongezond is, terwijl de ander juist denkt dat koffie wel gezond is voor je. In dit artikel geven wij een aantal redenen waarom koffie drinken juist niet gezond is voor je en deze zijn best wel sterk.

Verslechterde doorbloeding

Allereerst kan koffie ervoor zorgen dat de doorbloeding van de hersenen wordt verminderd, wat ervoor zorgt dat er minder voedingstoffen maar ook minder afvalstoffen binnen en naar buiten gaan. Koffie zou in eerste instantie de concentratie verhogen, maar kan dus op de lange termijn erg schadelijke zijn voor de hersenen. Daarnaast kan het ook zorgen voor bloedarmoede, doordat er in koffie polyfenolen zit. Deze chemische verbinding zorgt ervoor dat de opname van ijzer wordt tegengehouden. En bekend is dat een tekort aan ijzer kan zorgen voor bloedarmoede. Laat dat kopje koffie op het werk maar staan dus..

Verslechterd cholesterol en lever

Bepaalde stoffen in koffie kan er voor zorgen dat uw cholesterol verhoogd wordt, wat hierdoor de kans op hart- en vaatziekten verhoogd. Daarnaast bevat koffie ook gifstoffen waar de lever dagelijks mee geconfronteerd wordt. Een oplossing hiervoor is om te kiezen voor een cafeïne vrije koffie of om gematigd te drinken, zodat de lever het minder zwaar krijgt om deze giftige stoffen eruit te krijgen. De meeste Melitta koffiemachines bevatte ook cafeïne vrije koffie.

Koffie maakt je gestrest en angstig

Daarnaast kan koffie ook ervoor zorgen dat men angstiger of gestrester raakt. Dit komt doordat koffie het stresshormoon cortisol verhoogd. Cortisol wordt door de bijnieren geproduceerd wat ervoor zorgt dat bij een verhoogde level men vermoeid raakt en hierdoor angstiger of gestrester kan worden.

Koffie heeft kankerverwekkende stoffen.

Vooral namaak of oploskoffie bevat de kankerverwekkende stof acrylamide. Deze soorten koffie zijn namelijk op granen gebaseerd. Deze granen worden verhit en geeft de aroma aan de koffie en vele andere voedingsproducten. Daarnaast zou het ook de kankerverwekkende stof mycotoxines bevatten. Voornamelijk koffiebonen, rijst en pinda’s hebben vaak deze stof.

Er zijn nog veel meer nadelen maar ook voordelen te vinden over koffie. Maar onduidelijk blijft of dit nou ook echt de waarheid is en waar dit op gebaseerd is.

Leuk? post

Plaats een reactie