Voordelen Track en Trace

Track en trace wordt steeds populairder. Dat is niet zomaar, want het biedt bedrijven vele voordelen. Door middel van een real time overzicht is het mogelijk al je bedrijfsauto’s in één overzicht te zien. Daarbij is het actueel doordat het om de 5 seconden ververst. Daarnaast biedt het de voordelen dat je inzicht hebt in het rijgedrag van het personeel.

Inzicht rijgedrag

Met de track en trace geeft je gedetailleerd inzicht in het rijgedrag van het personeel. Het rijgedrag wordt berekend door middel van de maximum snelheid, het remgedrag en acceleratiesnelheid. Door een combinatie hiervan kan het track en trace systeem van Decos een rapportcijfer opstellen. Zo kunt u op een eenvoudige manier je personeel waar het nodig is bijsturen en wellicht personeel complimenteren dat goed omgaat wat betreft rijgedrag.

Door je personeel aan te spreken op ruw rijgedrag, voorkom je onnodige schade, wat dus resulteert in minder onnodige kosten. Daarnaast zorgt juist rijgedrag voor minder benzine verbruik. Met name minder remmen en minder accelereren zorgt voor een mindere mate aan brandstofgebruik. Dit zorgt dus ook voor een kostenbesparing.

Ook zorgt het mindere benzine verbruik voor een lagere C02 uitstoot. Hiermee onderscheidt je je als organisatie. Door de toenemende vraag naar duurzaamheid, wordt er steeds kritischer gekeken bij het maken van een keuze voor een product of bedrijf.

Leuk? post