Veiligheidstraining voor brandweerlieden

Veiligheidstrainingen worden steeds populairder binnen Nederland. Het besef onder de Nederlandse bevolking wordt steeds groter dat er door het volgen van een veiligheidstraining de maatschappij een stukje veiliger gemaakt kan worden. Een mogelijke veiligheidstraining is de brandweertraining.

Brandweertraining

Voor brandweerlieden is het op peil houden van de kennis en vaardigheden één van de belangrijkste zaken. Doordat de brandweer mensen of dieren uit onveilige situatie verlost dienen te worden, is het verstandig dat deze kennis en vaardigheden up to date zijn. Dit is mogelijk door het volgen van een training en daar bij aansluitende de herhalingstrainingen.

Training

De training wordt opgesteld aan de hand van een aantal doelstellingen. De doelstellingen zullen bereikt moeten worden door het afronden van de doelstellingen in reële situaties. Dit kan elke denkbare situatie zijn die gerelateerd is aan de brandweer. Zelfs het blussen van een zelf aangestoken brand. Het is niet voor niks dat je de brandweer vaak op een vast tijdstip ziet of hoort uitrukken. Dit betekent vaak dat ze op oefening gaan. Ook komt het vaak voor dat ze op een bedrijven terrein een ficties persoon ( een pop of iets dergelijks ) moeten redden uit een beknelde situatie in een auto of een ander voertuig. Vaak gaat dit gepaard met een andere gevaarlijke situatie die in de omgeving plaatsvindt.

Leuk? post