snellere website nodig? Hier enkele tips

Hier volgen 3 handige tips voor een snellere website.

Het formaat van je gebruikte afbeeldingen.

Vaak worden er onnodig grote afbeeldingen op website gebruikt. Afbeeldingen hebben erg veel invloed op de snelheid van uw website. Dit is op te lossen door afbeeldingen eerst in een andere grote en kwaliteit op te slaan. Vaak gaat het om foto’s welke in een veel te hoge resolutie staan terwijl u hem slechts op bijvoorbeeld 500 x 240 gebruikt. Middels een simpel foto bewerkingsprogramma kunt u dit relatief makkelijk aanpassen. Door de afbeelding kleinere afmetingen te geven wordt deze ook automatisch in omvang minder groot. Het zelfde geldt voor de kwaliteit, door een lagere kwaliteit wordt de omvang van het bestand uiteraard ook kleiner en de snelheid van uw website daardoor dus hoger.

Het gebruik van video’s

Steeds vaker komt het voor dat het gewenst is om een video op uw website te plaatsen, bijvoorbeeld als toevoeging op product afbeeldingen.
Ook video’s hebben veel invloed op de snelheid van uw website of webshop. Dit kunt u echter beperken door ervoor te zorgen dat de video niet automatisch begint met afspelen. Dit voorkomt ook dat de volledige video ongewenst in het geheugen ingeladen wordt. Mocht de bezoeker het filmpje niet willen bekijken is het sonde van de snelheid om deze al volledig in te laden en af te spelen.

old-wristwatch

Je database en een snellere website

Bijna alle website’s halen informatie uit een of meerdere databases, zeker in het geval van een webshop. Deze informatieve wordt met zogenaamde queries opgehaald. Deze trage queries kunnen de snelheid van uw website beinvloeden. Om dit te beperken kan er gebruik worden gemaakt van MySQL Query caching. Dit zorgt er voor dat het resultaat van een query die recentelijk is uitgevoerd wordt bewaard in het geheugen waardoor de snelheid van deze query de volgende keer minder is en daardoor niet zoveel van je server vraagt.

Voor extra tips of hulp bij het implementeren van dergelijke oplossingen kun u het best contact opnemen met een professioneel webdesign bureau.

Leuk? post