Perfecte magazijninrichting in 4 stappen

Ga je een nieuw magazijn opzetten? Of moet jouw oude magazijn hoognodig opnieuw worden ingericht? Het uiteindelijke doel is dat er zo veel mogelijk inslag en uitslag gedaan kan worden, in zo min mogelijk tijd en mankracht. Dit alles om de opbrengsten zo hoog mogelijk te maken. Om een zo ideaal mogelijke magazijninrichting te krijgen, is het belangrijk om de volgende stappen nauwkeurig te doorlopen.

 

Stappen voor efficiëntere magazijninrichting

  1. Alle activiteiten die plaats zullen gaan vinden in het magazijn, moeten vooraf goed bepaald worden. Zo krijg je een inzicht van wat de belangrijkste zaken zijn waar je op moet letten, of kom je zaken tegen die je anders over het hoofd zou zien.
  2. Denk goed na over de verschillende stromen die door het magazijn heen lopen. Dit kan bijvoorbeeld inslag en uitslag zijn, maar ook het veranderen van de voorraden hoort hier bij. Door de stromen goed in kaart te brengen, weet je straks wat de meest efficiënte manier van indelen zal zijn.
  3. Wat is het volume wat opgeslagen moet gaan worden? Dit is iets wat je heel goed van tevoren moet berekenen. Het zou zomaar kunnen dat je meer opslagruimte nodig hebt dan je vooraf hebt begroot, of dat het juist minder is. In beide gevallen dienen er aanpassingen gemaakt te worden, zoals hogere stellingen of een ruimtebesparende opslag. Of juist het verhuren van bepaalde magazijndelen.
  4. Je zal vast weten dat arbeid één van de grootste kostenpost zal zijn. Door de inzet van dynamische technieken, kan mogelijk worden bespaard op de inzet van werknemers. Bovendien kunnen deze technieken ook als prettige ondersteuning werken voor medewerkers. Oriënteer je dus op de bestaande dynamische technieken om te kijken of jij hier iets mee kunt.

 

FGN Magazijnsystemen

Heb jij meer vragen over jouw magazijninrichting en de stappen die je moet ondernemen, neem dan vrijblijvend contact op met FGN Magazijnsystemen.

Leuk? post

Plaats een reactie