De leukste stadswandeling van Gouda

Stadswandeling GoudaGouda behoort tot die steden met een rijk historisch verleden en een prachtige oude stadskern, zoals ook Delft, Leiden, Dordrecht, etc. Een stadswandeling Gouda geeft net als een stadswandeling Leiden zicht op markante historische gebouwen en op grachten en qua grootte zijn de steden beloopbaar.
In één, weliswaar vermoeiende, dag zie je veel en is er toch nog wat tijd over om je te ontspannen.
Echter, om zo’n stad meer nauwgezet te bestuderen, moet u misschien nog eens terugkomen, zeker als u een bezoek aan de stad zomers wilt combineren met een vaartocht naar de Reeuwijkse Plassen.
Storytrail is u graag behulpzaam bij het maken van keuzes en de organisatie van uw stadswandeling Gouda.

Oude culturen en gebouwen bekijken bij stadswandeling Gouda

Gouda is bekend om haar kaas, die over de hele wereld wordt gewaardeerd, om zijn pijpen en stroopwafels, die in vele souvenirwinkels te koop zijn. Daarnaast is Kaarsjesavond halverwege de decembermaand een begrip, dat horden bezoekers trekt.
De Markt en zijn naaste omgeving met zijn historische gebouwen is het gezelligst, zeker op de ochtenden van de Kaasmarkt. De Kaaswaag is een oud gebouw, waarin vroeger de kaas werd gewogen. Het oude stadhuis is één van de oudste gotische stadshuizen van Nederland, ook zeer geschikt als trouwlocatie. De Sint Jan met zijn beroemde brandgeschilderde ramen heeft de langste kerk van Nederland. Deze bezienswaardigheden mag u niet overslaan tijdens uw stadswandeling Gouda!

Gouda, de moeite waard voor een stadswandeling

Het centrum van Gouda is overzichtelijk.
Er is een aantal grachten met daaraan mooie historische panden gelegen.
Deze kunnen bekeken worden vanaf de weg en vanaf het water. Er zijn nog restanten van een oud kasteel en van verdedigingswallen. Informeert u bij de plaatselijke VVV naar bezienswaardigheden.
U kunt een stadswandeling Gouda combineren met een vaartocht, een prachtig dagje uit.
Storytrail zet u daarbij graag op het juiste spoor.

Leuk? post