Een legionella besmetting moet je tegen gaan!

Een legionella besmetting kan gevaarlijke gevolgen hebben. Het is dus van groot belang om een legionella besmetting tegen te gaan. Een legionella besmetting is zo gevaarlijk omdat het de veteranenziekte op kan leveren. De veteranenziekte kan resulteren in een zware longontsteking. De longontsteking kan de dood tot gevolg hebben. In zo’n vaart zal het niet lopen als je de legionella besmetting tegen gaat met een behandeling.

 

Legionella ontstaat bij stilstaand water dat een bepaalde temperatuur bereikt. De bacterie groeit dan en wanneer het water gebruikt wordt is er kans op een legionella besmetting. De legionella besmetting kan niet plaatsvinden wanneer je besmet water drinkt. Het kan alleen wanneer je de bacterie inademt. De bacterie inademen kan alleen wanneer het besmette water vernevelt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij het douchen, of wanneer je in bad gaat met besmet water.

 

De naam veteranenziekte is ontstaan door een grote besmetting. Een aantal jaar geleden kwam in Amerika een groep veteranen bij elkaar. Ze verbleven allemaal in hetzelfde hotel. De leidingen in het hotel vervoerden besmet water. De legionella besmetting heeft toen 34 veteranen het leven gekost. Dit is niet de enige bekende situatie waarbij meerdere mensen tegelijk besmet raakten met legionella, af en toe bereijkt het nieuws van een grote besmetting de media.

 

Een legionella besmetting kun je zelf niet tegen gaan. Dit is specialisten werk dat alleen uitgevoerd kan worden door professionals. Een professioneel bedrijf dat een legionella besmetting kan tegen gaan is Purus B.V. Purus B.V. is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de bestrijding en correctie van legionella. Dit bedrijf heeft al veel ervaring en heeft in het verleden onder andere gewerkt voor ziekenhuizen, verpleeghuizen, gemeentes, zwembaden, woningbouwverenigingen, adviesbureaus en loodgieters. Je mag te allen tijde contact opnemen met Purus B.V. ze geven graag advies en helpen u verder met de strijd tegen legionella.

Leuk? post