Konijnen verzorgen

Konijnen verzorgen

Als iemand op zoek is naar dieren om te houden raden wij diegene altijd konijnen aan. Konijnen verzorgen is vrij eenvoudig en daarnaast zijn het ontzettend schattige en lieve dieren. Bij Dierenhandel Hoogendoorn heeft u de keuze uit veel soorten konijnen, en u kunt bij ons ook terecht voor bijvoorbeeld voeding en konijnenhokken. Kijk voor een compleet aanbod in onze webshop.

 

Konijnen verzorgen: gemakkelijk en voordelig

Als u konijnen wilt houden zal u dit niet veel tijd en moeite van u vergen. Er zijn echter wel een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden wanneer u de verblijfplaats van uw konijnen inricht: het is bijvoorbeeld belangrijk dat de konijnen voldoende ruimte hebben om te kunnen spelen en bewegen.

 

Verder is het binnen het verblijf van levensbelang dat er te allen tijde een schuilplaats aanwezig is waar de konijnen kunnen schuilen tijdens slecht weer. Kou en regen kan zeer schadelijk zijn voor konijntjes en van te veel nattigheid kunnen ze erg ziek worden. Het is dus belangrijk dat uw konijnen altijd onderdak hebben!

 

Een konijnenhok moet ten minste een keer per week worden schoongemaakt. De konijnenhokken die u bij ons kunt kopen zijn zodanig ontworpen dat het onderhoud gemakkelijk is: uw konijnen verzorgen is dankzij onze hokken een fluitje van een cent.

 

Voeding

Naast de huisvesting is ook de voeding zeer belangrijk. In de eerste plaats is het van belang dat uw konijnen te allen tijde een voorraad hooi tot hun beschikking hebben: konijnen hebben behoefte aan vezels. Konijnen houden niet van plotse veranderingen in hun eetpatroon en daarom raden we aan ons voedsel aan uw konijnen te geven. Als u hier vragen over heeft kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

 

Wilt u meer weten over hoe uw konijnen verzorgen in zijn werk gaat? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.

Leuk? post

Plaats een reactie