Konijnen houden voor beginners

Wil jij graag konijnen houden? Van die leuke, rustige beestjes waar je lekker mee kunt knuffelen? Een heel goed idee, want konijnen zijn hele prettige huisdieren. Ze hebben een eigen leefruimte in hun hok en je hoeft ze niet drie keer op een dag uit te laten. Toch zal je er wel dagelijks aandacht aan moeten besteden, want konijnen houden is een hele verantwoordelijkheid. Heb jij nog niet eerder konijnen gehouden? Dan lees je hier waar jij allemaal rekening mee moet houden bij je eerste konijnen houden.

 

Konijn kopen

Een konijn moet minimaal zes tot acht weken oud zijn, voordat jij het kan kopen. In die weken kan het konijn nog moedermelk drinken. Na zes weken stapt het beestje over van moedermelk, op droogvoer en groente. Na aanschaf zal je het de eerste dagen nog hetzelfde voer moeten geven, anders raakt het beestje in de war. Als je het konijn ook van jongs af aan al veel vasthoudt en aait, wordt het gemakkelijk tam.

 

Konijnen houden

Je kan konijnen houden op drie verschillende manieren: binnen, buiten of binnen met een buiten uitloop. Wie graag een hechte band met het beestje wil, doet er goed aan om het binnen in huis te houden. Hiervoor dien je wel wat aanpassing te maken door kabels weg te werken. Als je het beestje buiten houdt, zal de relatie wat afstandelijker zijn. Je doet er goed aan om dan twee konijnen te houden, zodat ze een maatje hebben om mee te spelen. . Als je het konijn zowel binnen als buiten houdt, moet je goed oppassen met de temperatuurverschillen. Deze mogen niet te groot zijn.

konijnen kopen

Dierenhandel Hoogendoorn

Wil jij meer weten over konijnen houden, over bijvoorbeeld een geschikt konijnenhok, voer en de verzorging? Dan kan je bij Dierenhandel Hoogendoorn terecht voor meer tips en adviezen. Bovendien verkopen ze hier ook veel verschillende konijnenrassen. Jij zal hier vast en zeker jouw nieuwe huisdier kunnen vinden!

Leuk? post

Plaats een reactie