Waar is de grootste kans op slagen?

Wanneer je op gaat voor je rijbewijs, heb je natuurlijk de wens om in één keer te slagen. Uit onderzoek is gebleken dat de grootste kans op slagen is bij een autorijschool die minstens vier jaar ervaring heeft het grootst.

Afrijden

Vorig jaar zijn er ruim 400.000 auto examens afgenomen. Tijdens de eerste keer was zo’n 50% van de afrijders geslaagd. Een ruime 49% van het aantal afrijders slaagde de 2e keer. Het verscheelt wel degelijk waar er afgereden wordt. Zo ligt het slagingspercentage in grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag een stuk lager. Daar in tegen scoort een rijschool in Eindhoven weer goed.

Ervaring

Iedereen wilt natuurlijk in één keer slagen voor zijn of haar rijbewijs. Om je kans te vergroten is uit onderzoek gebleken dat je het beste kan kiezen voor een ervaren rijschool. Het slagingspercentage bij instructeurs die meer dan vier jaar ervaring hebben in het vak, hebben een slagingspercentage van ruim 50%. Instructeurs met minder dan 4 jaar ervaring hebben slechts een slagingspercentage van ruim 40%. Natuurlijk zal dit niet bij elke rijschool zijn, maar onderzoek heeft uitgewezen dat het wel degelijk effect kan hebben. Het is belangrijk dat je vooraf goed uitzoekt wat goede rijscholen zijn. Kijk voor een ervaren rijschool met een hoog slagingspercentage op http://www.autorijschoolpompert.nl/

Leuk? post