Goedkoop internet voor gezinnen: altijd voldoende internetsnelheid binnen je gezin

Wanneer iedereen in je huishouden met meerdere leden tegelijk van het internet gebruik maakt, zal je waarschijnlijk wel eens ervaren dat de internetverbinding hapert en trager wordt. Vervelend als je net midden in je favoriete Netflix serie of programma zit. Een gemiddeld gezin heeft thuis vijf apparaten die zijn aangesloten op Wifi. Dit zijn vaak smartphones, computers, laptops en tablets. Maar in het tijdperk van ‘internet of things’ bedien je misschien nog wel meer apparaten via Wifi, zoals keukenapparatuur. Dit betekent dat je voldoende internetsnelheid moet hebben om probleemloos te verbinden met Wifi. Wat is nu voldoende internetsnelheid voor een gezin met kinderen? En hoe bepaal je dat?

Wanneer je als gezin met vijf apparaten tegelijk verbonden bent met Wifi, loopt de internetsnelheid al gauw op naar een minimale download snelheid van 25 Mb/s bij gemiddeld verbruik. Dat wil zeggen: wanneer je met zijn allen video’s en muziek streamt, op facebook rondhangt, wat op het web surft en e-mails verstuurt.

Ben je met nog meer? Dan loop de downloadsnelheid gemakkelijk op tot minimaal 50 Mb/s of meer.

Waarvoor gebruik je het internet?

Kijk bij het kiezen van een internetprovider goed hoe het internet thuis gebruikt wordt. Spelen jij of je kinderen graag video games? Wordt er de hele avond Netflix gekeken boven? Het zijn zomaar een aantal vragen die al vrij snel duidelijk maken wat je minimale snelheid zou moeten zijn om zorgeloos met zijn allen op het internet te kunnen rondhangen.

Heb je hier een duidelijk beeld bij? Kijk dan welke internet provider het goedkoopste internet voor gezinnen aanbiedt door een overzicht van geselecteerde pakketten te bekijken en gelijk door te klikken naar de provider met gezinspakketten. Of vul de internetvergelijker in en vindt het goedkoopste internet dat bij je situatie past.

Het invullen van een internetvergelijker scheelt je zeeën van tijd, zodat je niet zelf alle opties hoeft uit te zoeken per provider.

Type internetverbinding kiezen

Naast downloadsnelheid, heb je de keuze uit verschillende internetverbindingen. Om te weten wat er op jouw postcode leverbaar is, vul je de postcodecheck in bij de internetvergelijker.

Je hebt de keuze uit ADSL, kabel of glasvezel. ADSL is bijna overal leverbaar en daarom het meest toegankelijk. Kabel is op veel plaatsen te krijgen en wordt alleen geleverd door Ziggo. Glasvezel is momenteel nog maar beperkt leverbaar omdat het op een aantal plaatsen in Nederland pas is uitgerold.

Een aantal vuistregels bij het kiezen voor ADSL, kabel of glasvezel

Wat is nu slim om te kiezen? Als je geen online gamers in het gezin hebt en het gebruik beperkt blijft tot streamen en surfen op meerdere apparaten tegelijk, dan volstaat een ADSL verbinding prima. ADSL wordt wel bestempeld als het minst stabiel, maar hier zul je weinig last van hebben als je het internet niet heel zwaar belast met zijn allen.

Zijn er wel online gamers en dus ‘zware gebruikers’ in je gezin? Kies dan liever voor het snelste glasvezel als dat mogelijk is. Zo heb je altijd een super snelle verbinding. De goedkoopste glasvezel pakketten worden al aangeboden tegen een scherpe prijs. Is glasvezel niet mogelijk, kies dan voor een hoge downloadsnelheid via de kabel, zoals 200 Mb/s of 400 Mb/s.

Tot slot is een andere reden om te kiezen voor kabel internet, dat je er gratis TV bij krijgt omdat internet en TV worden geleverd over dezelfde aansluiting. Kijken de kinderen in je gezin veel TV, dan is dit een voordelige optie.

Leuk? post

Plaats een reactie