Glasvezel internet voor thuis

Het aanbod van glasvezel internet voor thuis is de laatste jaren flink toegenomen. Het glasvezelnetwerk wordt verder uitgebreid, waardoor steeds meer mensen een internet abonnement kunnen nemen met glasvezel.

De voordelen van glasvezel internet voor thuis

De hoogst haalbare internetsnelheid van dit moment is 500 Mbit/s. Deze snelheid is momenteel alleen nog maar beschikbaar via glasvezel. Met DSL internet is de hoogst haalbare snelheid 100 Mbit/s en met kabel internet 200 Mbit/s. Glasvezel internet is dus 2,5 keer zo snel als andere verbindingsvormen. De stabiele verbinding en de gelijke upload- en downloadsnelheid zijn andere voordelen van glasvezel internet voor thuis.

Internet voor thuis met glasvezel

Enkelen jaren geleden werd glasvezel internet enkel nog aangeboden door KPN, tegenwoordig zijn er verschillende providers die glasvezel internet voor thuis aanbieden. Door de toegenomen concurrentie is het mogelijk om de verschillende abonnementen te vergelijken op basis van snelheid en prijs.

Jammer genoeg is glasvezel internet voor thuis nog niet op ieder woonadres beschikbaar. Toch wordt er hard gewerkt om het glasvezel netwerk uit te breiden. Steeds meer huishoudens krijgen hierdoor een glasvezel aansluiting. Zo worden de meeste nieuwbouwwijken al standaard voorzien van glasvezel. Het glasvezelnetwerk wordt daarnaast uitgebreid in randgemeenten van grote steden, buitengebieden en kleine dorpen. Wanneer je wilt weten of er al glasvezel internet beschikbaar is op jouw woonadres is het aan te raden je postcode in te voeren in de vergelijker van internet thuis.

Leuk? post