Geef eens een lege taartdoos

Het is altijd lastig om te bepalen wat je iemand moet geven voor zijn of haar verjaardag. Zeker wanneer de mensen waarbij je op bezoek gaat erg verwend zijn kan je soms enige aversie krijgen wanneer je nog meer cadeaus moet geven. Ons advies, geef eens een lege taartdoos. Het klinkt misschien raar, maar het kan een heel verhelderende boodschap geven aan mensen die door en door verwend zijn.

 

Obesitas

Zeker wanneer je iemand met morbide obesitas een lege taartdoos geeft zorgt dit voor een heel krachtig signaal richting deze persoon. Je geeft hiermee eigenlijk aan dat het voor deze persoon helemaal niet nodig is om gebak te eten. Deze persoon kan het best doen met zijn of haar vetreserves. Daarnaast heef je hiermee ook aan dat de persoon in kwestie misschien wel een aardige omvang heeft, maar dat je op zo’n moment van binnen alsnog leeg kunt zijn.

 

taartdoos als doorgeefcadeau

Een andere reden waarom je iemand een taartdoos cadeau geeft is bijvoorbeeld als doorgeef cadeau. Als vriendengroep of als familie geef je elkaar vaak cadeaus met verjaardagen. Als je dit vanuit economisch perspectief bekijkt is er alleen maar een stroom van geld of goederen richting elkaar. In plaats daarvan kun je een goedkoop en symbolisch cadeau geven. Het gaat immers om het gebaar, niet om de inhoud. Dit cadeau kun je vervolgens heel gemakkelijk doorgeven aan een andere vriend of familielid. Het krijgt daarmee de functie van een feesttrofee.

 

Waarom dan niets anders?

Een taartdoos is erg feestelijk. Taart eet men doorgaans niet op een normale woensdagmiddag, maar alleen als er wat te vieren valt. Wanneer iemand een taartdoos krijgt zal hij/zij daar dus ook een feestelijk gevoel aan overhouden. Zeker wanneer de taartdoos ook nog is bedrukt met allemaal gezellige afdrukken. Dit kan bijvoorbeeld  van ballonnen of slingers, maar ook de afdruk van een taart is mogelijk. Wanneer je toch nog iets extra’s wilt geven kun je ook nog een aantal feestelijke attributen in de taartdoos stoppen.

5/5 - (1)

Plaats een reactie