Ga je voor een abonnement met smartphone of toch een sim only.

Wat zijn de verschillen tussen een sim only abonnement en een abonnement inclusief smartphone.

Veel mensen zitten vaak te twijfelen als het huidige abonnement afloopt en je weer een nieuwe kunt afsluiten. Wat ga ik doen, die vraag stel je je zelf vaak af en dan komt het vergelijken op de verschillende vergelijking sites met de mooiste en beste aanbiedingen. Hier kan uren in gaan zitten om het juiste abonnement af te sluiten met de beste deal.

Ik denk dat je het beste eerst voor jezelf kunt nagaan of je inderdaad het nieuwste model smartphone wilt of dat je ook goed uit de voeten kunt met een simpel oude smartphone. Of je hebt nog een goed werkende smartphone die nog niet aan vervanging toe is.

Wat mij vaak is opgevallen is als je het nieuwste model gsm wilt hebben dat er dan gelijk ook een abonnement bij zit met een overdaad aan belminuten en Gigabytes internet die je misschien helemaal niet nodig hebt. Nadeel is dat je ook nog eens de hoofdprijs betaald voor een abonnement waarbij € 50 of € 60 in de maand vrij regulier is.

Stel je zegt de smartphone die ik gebruik mag een oud model zijn. Dan kan e de keuze maken voor een sim only abonnement en die zijn er al te krijgen voor nog geen € 10 per maand met een redelijke bundel.

Je ziet nu het verschil al in wat je per maand kunt besparen en dat kan dus al snel oplopen tot € 40 per maand. Dat is per jaar dus al € 480 en bij een looptijd van 2 jaar bijna € 1000.

Wat ook nog een mogelijkheid is om een sim only te nemen en je oude sim Lock vrije smartphone te verkopen. Je weet dat je nu op basis van 2 jaar al bijna een voordeel hebt van € 1000 en daar komt de verkoop van je oude smartphone nog bij.

Nu is er de mogelijkheid om een nieuw toestel te kopen voor de hoofdprijs of je verdiept je eens in de refurbished smartphone wereld. Ik zelf heb gekozen voor een sim only en daarbij een refurbished iPhone 6 gekocht. Dit scheelde mij veel geld en voordeel is dat ik nu de vrijheid heb om te allen tijde een ander toestel te kopen zonder dat ik nog blijf betalen voor de oude die met een abonnement meegeleverd wordt.

Mocht je voor een refurbished smartphone gaan kopen dan dien je wel goed de garantie voorwaarden te bekijken en in hoeverre de smartphone refurbished is het kan namelijk zijn dat ze verkocht worden als refurbished aar je krijgt er een met beschadigingen. Wil je voor zeker gaan kan je zeker bij deze webshop een goede krasvrije refurbished smartphone kopen en ze hebben hier ook een goede garantie regeling.

Leuk? post