Een droomhuis

Ik heb een droombeeld in mijn hoofd als ik denk aan een gezellig interieur. Ik zie dan een mooi leren bankstel, zo eentje die kaal geschuurd is en een mooie, robuuste uitstraling heeft. Er zijn warme dierenhuiden te vinden en er branden her en der kaarsen. Centraal in de kamer zie je de open haard. Voor de vlammen ligt een dik schapenkleed, waar je met zijn vieren met gemak op kunt zitten, met een grote mok chocolademelk met slagroom in de handen. Het meeste kun je makkelijk in ieder huis aanschaffen en zo inrichten als hierboven beschreven. De haard is lastiger, omdat er lang niet overal een rookkanaal te vinden is en de prijs van het aanleggen hiervan, op een veilige wijze uiteraard, best hoog is. Een elektrische haard is dan de perfecte oplossing.

De voordelen van de elektrische haard

Een elektrische haard is een prima alternatief voor een reguliere. Het heeft zelfs zijn voordelen. Waar je bij een gewone haard zorg moet dragen voor stookmateriaal, heb je daar bij een elektrische haard geen last van. Tevens heb je bij een elektrische haard alleen een aansluiting voor de elektriciteit nodig, en de ruimte om hem neer te zetten. De aanleg voor een rookkanaal blijft je bespaard, samen met alle rommel en verbouwingen die hierbij komen kijken.

Voor ieder interieur

Bovendien heb je dezelfde sfeer en gezelligheid met een elektrische haard. Tegenwoordig zijn er prachtige, levensechte varianten te vinden die bijna niet van een reguliere haard zijn te onderscheiden. De vlammen in de elektrische haard zijn levensecht en de warmte die van de elektrische haard afkomt is tevens heerlijk. Er zijn varianten te vinden die bij ieder interieur passen. Mijn versie is een gezellige, robuuste variant die in een stoer, blokhut-achtig thema passen. Maar ook voor de moderne geest is er genoeg op de markt. Voor elk wat wils!

Leuk? post

Plaats een reactie