Compressor voor hoge luchtdruk

De afgelopen zomer hebben we er veel mee te maken gehad, hoge luchtdruk. Meerdere weken achter elkaar was het zonnig met hoge temperaturen. Naast het weer zijn er ook machines die een hoge luchtdruk veroorzaken. Dit heet in de volksmond ook wel de compressor. Deze machine perst lucht samen om het vervolgens, wanneer nodig, op hoge kracht weer naar buiten te blazen. Hiermee kun je bijvoorbeeld banen oppompen als consument. Of het opblaasbare zwembad de afgelopen hete zomer.

 

Industrieel gebruik compressor

De compressor waar we het in dit artikel over hebben is meer geschikt voor industrieel gebruik. Veel mensen weten niet dat menig machine in een fabriek niet direct op elektriciteit, maar op perslucht draait. Door precies de juiste luchtdruk toe te voegen draait de machine op de gewenste snelheid. Wat het bijzonder maakt is dat dit fabrieken ook milieubewust maakt. Een compressor draait in veel gevallen op stroom. Wanneer je groene stroom inkoopt heb je geen last van de zo gevreesde CO2-uitstoot. Je kunt jezelf dan ook in de markt zetten als een groen bedrijf. Ervaring leert dat mensen hier erg positief op reageren waardoor de omzet van je fabriek wellicht toeneemt.

 

Het onderhoud

Wanneer je een compressor aanschaft voor je fabriek wil je natuurlijk dat deze goed wordt onderhouden. Wanneer de compressor stilvalt, gebeurt dit logischerwijs ook met een deel van het productieproces. Als ondernemer wil je dit natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen omdat dit een negatieve invloed heeft op de omzet. Een goed onderhoud kan ervoor zorgen dat je productieproces veel minder vaak stil ligt door technische storingen. Wanner er een goed onderhoudscontract wordt afgesloten heb je bij de meeste partijen recht op een storingsdienst die 24/7 bereikbaar is. Een telefoontje en de storingsdienst komt direct jou kant op gereden. Zo wordt ervoor gezorgd dat het defect snel wordt opgelost en alles weer kan draaien. Met een beetje geluk kan dit tegen een vaste contractprijs per jaar. Hiervoor krijg je ook een tijdelijke compressor in het geval van calamiteiten.

 

Leuk? post

Plaats een reactie