Het Cambridge dieet is gebaseerd op de gedachte van een geweldig resultaat halen door middel van een paar strenge richtlijnen. De calorieën hoeven door de persoon niet te worden geteld, wat een groot voordeel oplevert. Vooral mensen met veel overgewicht kunnen hierdoor geweldige resultaten behalen, maar waarom is het nu zo’n succes? En zijn er ook nadelen?
Wat doet het Cambridge dieet voor je?
Het Cambridge dieet is simpelweg een dieet dat zich richt op een zo laag mogelijke inname van calorieën op een dag. Dit wordt gerealiseerd door middel van een vloeibare voeding. Hier zijn 3 verschillende strategieën in terug te vinden.
- Methode 1 is volledig gericht op de voeding van het Cambridge dieet. Naast deze voeding wordt er niets meer gegeten op een dag. Alleen water is toegestaan.
- Methode 2 is al wat voorzichtiger. De Cambridge voeding blijft de hoofdrol spelen op een dag, maar er kan om de dag ook wat anders worden gegeten.
- Methode 3 is de ‘zachtste’ methode. Hierbij wordt er elke dag nog steeds de Cambridge voeding gegeten/gedronken, maar is er ook op iedere dag ruimte voor eigen voeding (zolang deze niet teveel calorieën bevat).
Het is vrij logisch dat methode 1 voor de snelste en beste resultaten zorgt, maar het is in de meeste gevallen wel erg lastig vol te houden. Daar ligt ook meteen de valkuil van het Cambridge dieet.
De valkuil
Het Cambridge dieet kan geweldige resultaten opleveren, maar is volgens veel mensen toch echt een dieet dat simpelweg niet vol te houden is. Zeker de eerste paar dagen zorgen voor een extreem hongergevoel en dat zorgt ook voor een flinke daling in de energie.
Het Cambridge dieet is dus zeker een goede oplossing voor iedereen die graag in een razend tempo wilt afvallen, maar hiervoor zullen zeker opofferingen worden gemaakt. Ook is het jojo-effect bij dit type dieet erg hoog. Kijk dus goed of er mogelijk nog andere oplossingen zijn, die wél een duurzaam resultaat bieden.