5 Tips voor een succesvolle 200 uur yoga docentenopleiding in India

Over de afgelopen jaren ben ik twee keer naar India gereisd voor een yoga docentenopleiding (eerst voor het certificaat en vervolgens voor de opfriscursus). De eerste keer dat ik de yoga opleiding volgde was tevens de eerste keer dat ik India bezocht . Ik was erg enthousiast om het land te ontdekken, maar tegelijkertijd wist ik niet wat ik moest verwachten van zowel het land als de opleiding. Mijn eerste ervaring heeft me een hoop geleerd waardoor mijn tweede reis naar India veel comfortabeler was. Ik hoop dat dit artikel je zal helpen de juiste keuze te maken vanaf het begin! Hieronder zijn enkele suggesties te vinden als je van plan bent om de 200 uur yoga docentenopleiding te volgen in India:

  1. Reis licht!

Tijdens mijn eerste reis naar India maakte ik de fout om veel te veel kleren mee te nemen om voorbereid te zijn op de verschillende soorten klimaten die ik dacht mee te maken in India. Eenmaal in India kwam ik erachter dat het weer best stabiel is. De seizoenen zijn of erg heet, erg koud, middelmatig in temperatuur of regenachtig. Het is dus niet nodig om voor allevier de seizoenen kleren mee te nemen. Ook is het zo dat de yoga docentenopleidingen in India meestal uniformen aanbieden. Je krijgt dan een uniform aan het begin van de opleiding, die je gedurende de maand elke dag kan dragen. Hierdoor heb je ook niet veel van je eigen meegenomen kleren nodig.

  1. Houd toerisme en reizen gescheiden van de opleiding

De eerste keer dat ik naar India ging voor de 200 uur yoga docentenopleiding in India, wilde ik het allemaal: India ontdekken en mijn certificaat halen. Een serieuze yoga docentenopleiding is echter heel hard werken. Ik voelde me vaak veel te moe om te kunnen genieten van het reizen op de vrije dag en ik had niet genoeg tijd om te studeren omdat ik de gehele vrije dag spendeerde aan het rondreizen. De tweede keer dat ik India bezocht om te studeren, bracht ik eerst twee weken al reizende door, hierna begon ik aan de opleiding. Dit was veel efficienter en zorgde ervoor dat ik zowel van het reizen als van de opleiding kon genieten!

  1. Wees niet bang om de naam van je yogaschool te noemen om korting te vragen

Als je in India naar een yogaschool gaat dan zullen de hotels en restaurants er omheen zeker bekend zijn met de school. Om deze reden is de kans groot dat je bij het vertellen over de yogastudie en het benoemen van de yogaschool korting zult ontvangen.

  1. Vermijd India tijdens de regenseizoenen of zomertijd

India is niet het beste land om te bezoeken tijdens de regenseizoenen of in de zomertijd. Tenzij je je inschrijft bij een yogaschool die air-conditioning biedt (iets wat niet vaak voorkomt, doordat elektriciteit schaars is in India), adviseer ik je om India te bezoeken tussen oktober en maart. Tijdens deze maanden is het weer het beste en meest comfortabel om te reizen.

  1. Kies voor een yogaschool die een pick up op het vliegveld of treinstation verzorgt

Als je voor het eerst naar India reist, kun je je een beetje geïntimideerd voelen wanneer je toekomt op het vliegveld of treinstation. Ik had dit in ieder geval wel! Bij mijn tweede reis heb ik gebruik gemaakt van de pickup op het vliegveld verzorgd door de yogaschool en ik moet zeggen dat dit mijn reis en aankomst bij de ashram veel comfortabeler heeft gemaakt! Als je aankomt op het vliegveld of treinstation hoef je niet meer na te denken of vervoer te regelen, bij een pickup wordt dit allemaal voor je gedaan, waardoor ik het zeker kan aanraden.

Dit waren de belangrijkste dingen die ik graag had willen weten voor mijn eerste reis naar India. Nu is er enkel een laatste advies dat ik je kan meegeven: GENIET van elk moment en waardeer elke levensles die je zeker zult leren tijdens je reis en verblijf in India.

En moest je nog twijfelen waar een opleiding te volgen… Ik heb mijn yoga teacher training gedaan bij Arhanta Yoga International… Een absolute aanrader!

Leuk? post