Zakelijke energie

Met zakelijke energie heb je kleinverbruikers en grootverbruikers. Volgens de Elektriciteitswet bent u een kleinverbruiker als u een aansluiting heeft met een grootte van maximaal 3×80 Ampère. U kunt de grootte van uw aansluiting terugvinden in de meterkast of op uw energierekening. Ook kunt u bij uw netbeheerder navragen wat de grootte is van uw aansluiting. Wanneer het gaat om gas bent u een kleinverbruiker voor de Gaswet als u maximaal een G25 gasmeter hebt die niet meer dan 40 kubieke meter gas per uur doorlaat.

Grootverbruik

U bent een grootverbruiker als u een aansluiting heeft die groter is dan 3×80 Ampère. Met gas bent u een grootverbruiker als een gasmeter heeft die groter is dan G25 en een doorlaatwaarde van meer dan 40 kubieke meter gas per uur heeft.

Wat is het verschil?

Als kleinverbruiker bent u beter beschermd door de Elektriciteitswet en Gaswet dan een grootverbruiker. Een energieleverancier heeft namelijk een speciale vergunning nodig om energie aan kleinverbruikers te mogen leveren. De wet maakt binnen de categorie kleinverbruiker ook weer verschil tussen consumenten en zakelijke klanten. Dit onderscheid is belangrijk bij de hoogte van de opzegvergoeding die een energieleverancier in rekening mag brengen.

Consumenten- en kleinzakelijke aansluiting

Als je kijkt naar de doorlaatwaarde en het verbruik hoeft er geen verschil te zijn tussen een consumenten aansluiting en een kleinzakelijke aansluiting. Het grote verschil ligt hem in de bestemming van het pand. Wanneer het pand een zakelijke functie heeft is de aansluiting een zakelijke aansluiting.

Wat is voordeliger?

De prijs is natuurlijk afhankelijk van uw verbruik. Normaliter zijn de prijzen bij de consumenten gunstiger dan bij de bedrijven. De prijs ligt dan ook maar net aan het pakket en de aanbieder.

Voor meer informatie over zakelijke energie kunt u vrijblijvend contact opnemen met één van de specialisten van Gazprom Energy.

Leuk? post