Waarom een uitvaartverzekering?

Met een goede uitvaartverzekering wordt een uitvaart geheel of gedeeltelijk vergoed. Geen zorgen over geld en geen zorgen voor uw nabestaanden. Bij een begrafenis of crematie komt veel kijken. Een uitvaart kost al snel rond de 7000 euro. Heeft u het plan om een begrafenisverzekering af te sluiten, dan is het belangrijk om te weten wat uw wensen zijn. Wordt het een simpele uitvaart? Moet het een begrafenis worden of een crematie en zal er een rouwdienst plaats vinden? Allemaal vragen die van belangrijk zijn bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Zijn er veel wensen dan zal dit invloed hebben op de verzekeringspremie.

Natura of kapitaalverzekering?

Wanneer u alles op een rijtje heeft gezet kunt u gaan vergelijken tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Er kan een naturaverzekering worden afgesloten of een kapitaalverzekering. Maar een combinatie van beiden is ook een mogelijkheid. Met een naturaverzekering heeft u nergens meer omkijken naar. De verzekeraar regelt in principe alles. U krijgt dan een standaard uitvaart, zonder allerlei toeters en bellen.
Bij een kapitaalverzekering wordt er een geldbedrag aan de nabestaanden uitgekeerd. Zij kunnen vervolgens de uitvaart invullen op de manier die zij graag willen. Wilt u een simpele, nette uitvaart dan is een naturaverzekering prima. Heeft u echter nog meer wensen, zoals een mooie grafsteen of extra volgauto’s, dan is het verstandig met een kapitaalverzekering bij te verzekeren.

Nabestaanden regelen de uitvaart

In principe zullen de nabestaanden van een overleden persoon voor de afhandeling van de uitvaart zorgen. Wanneer iemand niet verzekerd is, dan zijn de nabestaanden de eersten die opdraaien voor de kosten. Het is daarom wel zo netjes om, ook als je nog jong bent, een uitvaartverzekering te regelen. Hoe jonger een persoon begint met premie betalen, hoe lager de premie. Mensen die ouder zijn en dan een uitvaartverzekering afsluiten zullen een hogere premie betalen.

Kosten uitvaartverzekering

Ruim 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Er zijn ook mensen die niet verzekerd zijn maar zelf voor een uitvaart sparen. Een van de voordelen van een uitvaartverzekering is het niet hoeven nadenken over geld. De nabestaanden worden ook niet met allerlei zorgen over geld opgezadeld. Met een uitvaartverzekering wordt in principe alles geregeld. De kosten van een gemiddelde uitvaartverzekering zijn bijvoorbeeld voor een 25-jarige vrouw rond de 5 euro per maand. Dit is ongeveer het bedrag wat voor een basisverzekering moet worden betaald.

1/5 - (1)

1 gedachte over “Waarom een uitvaartverzekering?”

  1. Ik kan me voorstellen hoe stressvol en kostbaar het is voor mensen die een begrafenis moeten organiseren! Ik denk dat als ik me in zo’n situatie zal bevinden zal ik voor een naturaverzekering gaan omdat ik een een simpele, nette uitvaart zou willen. Ook geloof ik dat een crematie veel kosten kan besparen en dan zal je geen moeite met eindeloze details hebben.

Plaats een reactie