Vergelijk uw Verzekering

verzekering vergelijken
verzekering vergelijken

 

Vergelijk uw Verzekering

Een verzekering is een belangrijk iets. In veel gevallen kan een verzekering er voor zorgen dat u een stuk minder voorzichtig leven kan, een ongelukje zit immers in een klein hoekje. Als u goed verzekert bent dekt de verzekeringsmaatschappij waarbij u een polis heeft vrij wel altijd eventuele zaakschade dan wel niet letselschade. In sommige gevallen is een verzekering zelfs verplicht (wettelijk). Denk aan een autoverzekering, bromfietsverzekering of motorverzekering. Maar ook als het niet wettelijk verplicht is is in veel gevallen het ten strengste aan te raden een verzekering af te sluiten. Denk hierbij aan een aansprakelijkheidsverzekering welke uw schade dekt bij ongelukjes als u bijvoorbeeld bij kennissen of vrienden per ongeluk iets kapot maakt of als u iets omstoot etc. Bij een goede verzekeringspolis worden schade die per ongeluk word veroorzaakt vrijwel altijd gedekt en het volledige schade bedrag word uitgekeerd aan de gedupeerde partij. (Met uit zondering van het eigen risico percentage). Omdat er veel verzekeringsmaatschappijen zijn en veel verschillende mensen met verschillende wensen, wijken de verzekeringspolissen en de dekkingen hiervan sterk af. Het is ten alle tijden zeer aanbevolen om voor het afsluiten eerst verzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit kan u maandelijks veel schelen op uw vaste lasten maar dit draagt er ook aan bij dat u bij eventueel gemaakte schade een veel betere dekking heeft. Dit bespaart u dus maandelijks geld maar kan u ook flink geld besparen bij eventuele schade omdat u minder eigen risico heeft.

Maatschappijen om te  vergelijken

Er zijn tientallen zo niet honderden verzekeringsmaatschappijen om te vergelijken al zijn het vrijwel altijd de grotere verzekeringsmaatschappijen die de voordeligste of beste polis voor u heeft.
Dit komt omdat de grotere maatschappijen veel meer verzekeringsnemers heeft en dus ook meer winst. Daardoor kunnen de grotere verzekeringen veel beter concurreren met de polisprijzen. Voordat u verzekeringen vergelijken gaat is het dus verstand om te weten dat u bij de “grote jongens” toch vaak het beste af bent. Ze zijn immers ook niet voor niets zo groot geworden ūüėČ
Omdat het handmatig vergelijken van verzekeringen een lastig karweitje is zijn er gelukkig diverse vergelijkwebsites op het internet te vinden welke onafhankelijk en neutraal de recente polisprijzen en polisvoorwaarden halen uit een database om u zo een makkelijk overzicht te kunnen geven van alle beschikbare polissen die passen bij u persoonlijke situatie. Om te kunnen vergelijken met zo’n dergelijk systeem is het wel nodig om enkele persoonsgegevens op te geven om zo enkel passende verzekeringsmaatschappijen en hun polissen te laten tonen. De ingevoerde persoonlijke gegevens zijn geheel vertrouwelijk en worden op geen enkele wijze gebruikt voor andere doeleinde.
Wanneer u besluit een polis direct af te sluiten word u doorverwezen naar de website van de gekozen maatschappij en enkel in dit geval zullen de door u ingevulde gegevens door gespeeld worden naar de maatschappij om zo uw polis in orde te kunnen maken. Als u online uw polis heeft afgesloten en zult u na enkele werkdagen uw nieuwe polis in de brievenbus krijgen. Bewaar de polis van uw verzekering goed want deze heeft u wellicht nodig bij eventuele schade declaratie. Al word hier in de praktijk vrijwel nooit om gevraagd. Zorg wel dat u tijdig uw premie betaald want mocht u dit niet doen bestaat de kans dat uw verzekering de schadeclaim weigert of zelfs de verzekering stopzet.
Betrouwbare Nederlandse verzekeringsmaatschappijen zijn onder andere: Achmea,  Aegon,  Agis, AllSecur, ASR Verzekering, De Amersfoortse, Delta Lloyd,  Ditzo, Nationale Nederlanden, OHRA en  Univé. Naast deze verzekeringen zijn er nog tientallen andere maatschappijen die betrouwbaar zijn al zijn boven genoemde toch de meest grote pioniers in de verzekeringswereld.

Leuk? post