Meer dan 10% van vakanties zonder reisverzekering

Hoewel op vakantie gaan vooral genieten betekent, wil dat niet zeggen dat je geen rekening hoeft te houden met zaken die mogelijk kunnen gebeuren. Het komt voor dat eigendommen gestolen worden, dat je telefoon beschadigd of dat je ziek wordt van slecht eten. Met een reisverzekering bestaat de kans dat je een groot deel van dit soort bijkomende kosten kan terugvragen.

Het ContinuVakantieOnderzoek (CVO) maakt echter duidelijk dat nog steeds een deel van de Nederlanders zonder reisverzekering op vakantie gaat. In 2013 werden er 17 miljoen buitenlandse vakanties ondernomen waarbij er 12 procent niet verzekerd waren. Er zouden nogal wat misverstanden bestaan over reisverzekeringen, aldus diverse alarmcentrales.

Vakantiegangers kunnen te maken krijgen met financiële gevolgen omdat ze geen rekening hebben gehouden met buitenlandse tarieven. Een ziektekostenverzekering dekt namelijk enkel de kosten van de behandeling tegen een Nederlandse prijs. In Noordwest-Europa zijn tarieven nagenoeg gelijk, maar in andere landen kunnen de prijzen flink verschillen.

Onverwachte kosten voor reiziger
Er wordt ook gewaarschuwd dat reizigers moeten kijken welke medische kosten en repatriëring gedekt wordt binnen de reisverzekering. Daar kunnen namelijk ook nog verschillen inzitten omdat er verschillende pakketten worden aangeboden. Pechhulp voor toeristen die met de auto gaan, is lang niet altijd standaard inbegrepen. Dat is toch lastig als je met een kapotte auto vol met Tumi Alpha koffer langs de weg komt te staan.

Daarnaast worden niet in alle landen de volledige behandelingskosten vergoed. In Frankrijk wordt bijvoorbeeld meer 80 procent van de kosten gedekt. Dat betekent dat zonder reisverzekering met medische dekking de toerist het resterende deel zelf moet betalen.

Leuk? post