Manieren van bankieren

Er zijn diverse manieren van bankieren. De manieren van bankieren bestaan o.a. uit via internet, per post of toch liever Face-to-face contact. Op welke manier heb jij het liefste contact?

Internet
Wanneer je bent opgegroeid met internet en op jonge leeftijd al met een (smart) telefoon rondliep, dan is de kans groot dat je het ook geen probleem vindt om al je (financiƫle) zaken online te doen. Er zijn namelijk al internet banken waarbij je alles zoals een spaarrekening en lopende rekening kan afsluiten via internet. Bij deze internetbanken zijn de rentepercentages vaak ook hoger dan die van de banken als ING of ABN AMRO. Doordat bij deze banken veel online gaat kunnen ze weer besparen op kantoor en personeelskosten. Wel kan je deze vaak via telefoon bereiken.

Als je dingen al wel via internet kan regelen maar toch liever even langs kantoor komt als je goed advies wilt vragen, dan is het verstandiger om bij een bank als ING, ABN AMRO, SNS bank of Rabobank klant te worden. Hier is online bankieren mogelijk maar kun je ook bellen of langs op kantoor wanneer nodig. Ondanks dat je ziet dat steeds meer kantoren de deuren sluiten zijn er altijd nog genoeg kantoren open in de grotere steden waar je terecht kan. Bij deze banken komt het ook nog voor dat papieren via post gaan. Dit wordt wel steeds meer overgenomen door mailverkeer.

Leuk? post