Is het verstandig je loonadministratie uit te besteden?

Uitbesteden loonadministratie, is dat eigenlijk wel verstandig? Een ondernemer heeft het vaak erg druk met zijn onderneming. De loonadministratie van een onderneming moet nauwkeurig bijgehouden worden omdat de belastingdienst inzicht in de gegevens over medewerkers en loonbetalingen.

 

De loonadministratie bestaat uit verschillende formulieren en berekeningen. Dit zijn formulieren als de loonstrook, de jaaropgave en de loonstaat. Al deze formulieren hebben als doel het berekenen van het te betalen loon, en andere verschuldigde bedragen. In de loonadministratie staan dus ook onkostenvergoedingen en de administratie hierachter. De loonadministratie bevat nog veel meer formulieren, die allemaal duidelijk opgeslagen en verwerkt moeten zijn bij een eventuele controle van de belastingdienst. De loonadministratie dient net als de ‘normale’ boekhouding ten minste zeven jaar bewaard te worden.

 

De loonadministratie kan soms erg onoverzichtelijk zijn voor ondernemers. Dit komt door grote hoeveelheden papierwerk, de grote hoeveelheden informatie en de alsmaar veranderende wet- en regelgeving. Een loonadministratie kan ongemerkt een grote kostenpost worden, alle uren die erin gestoken moeten worden zijn eigenlijk beter te besteden in werk voor je onderneming.

 

De kosten voor het uitbesteden van de loonadministratie vallen relatief mee. Je hoeft alleen nog maar de uren en de personeelsmutaties bij te houden dus het kost jou geen tijd meer, daarnaast hoef je geen dure cursussen te volgen om het complexe systeem onder de knie te krijgen. Wanneer je kiest voor uitbesteden loonadministratie zal dit vele voordelen hebben.

 

Uitbesteden loonadministratie kan je doen bij vele verschillende partijen. Een van de ze partijen is de Bruijn & Partners. Dit bedrijf is gespecialiseerd in administraties, belastingzaken en advisering. Naast de loonadministratie is de Bruijn & Partners nog in staat meerdere taken van u over te nemen. Zo kan het bedrijf u helpen met het opstellen van arbeidsovereenkomsten, kan het bedrijf u helpen bij een controle van de belastingdienst, maar er is nog veel meer mogelijk.

 

Als ondernemer is het dus verstandig om het uitbesteden loonadministratie eens te overwegen, er zijn vele voordelen.

Leuk? post