Hypotheek afsluiten

Als je een huis wilt kopen of bouwen, moet je een hypotheek afsluiten. Dit is niet iets wat je zomaar even doet. Een hypotheek afsluiten kost veel tijd en is afhankelijk van je financiële situatie. Je moet veel keuzes maken en je wilt natuurlijk wel de goede keuzes maken. Wat als jij honderden of misschien wel duizenden euro’s kunt besparen en je hebt daar zelf helemaal geen idee van. Het is begrijpelijk dat je zo snel mogelijk een hypotheek wilt afsluiten om het huis te kopen en om er mee aan de slag te gaan, maar neem geen overhaaste beslissingen.

 

Waar moet je rekening mee houden?

Bij het afsluiten van een hypotheek wordt er naar een aantal dingen gekeken. Naar het inkomen en of je in loondienst bent of dat je zelfstandige bent. Wat zijn de maandlasten en zijn deze betaalbaar? Wat als de wasmachine kapot gaat, heb je dan nog genoeg geld om een nieuwe te kopen? Verder wordt er ook naar de risico’s gekeken. Wat gebeurt er als het minder gaat? Dit is natuurlijk iets waar je liever niet over nadenkt, maar het moet wel. Veel risico’s zijn op te vangen door middel van een verzekering. Er wordt ook altijd gekeken naar de schulden en leningen en naar de marktwaarde van je huis en dat van je toekomstige huis. Het is dus niet een beslissing die je binnen een uur maakt. Het advies is om je goed te laten informeren over het afsluiten van een hypotheek.

home-366927_1280

Adviseur

Je kunt veel geld besparen als je op de juiste manier een hypotheek afsluit. Heb je geen verstand van het afsluiten van hypotheken, dan is het verstandig om advies in te winnen. Er zijn tal van bedrijven die jou kunnen voorzien van passend advies. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt en dat je de juiste beslissing neemt. Zoek een adviseur bij jou in de buurt. Voor het afsluiten van een hypotheek in Etten-Leur kun je eventueel terecht bij Vissers adviesgroep.

Leuk? post