Het invorderen van parkeerboetes

Als je te hard hebt gereden, valt er een parkeerboete op je mat. Het kan gebeuren dat je deze vergeet te betalen of dat je hem opzettelijk niet betaalt. Wanneer je je boete niet betaalt krijg je eerst twee aanmaningen. Als je de boete vervolgens weer niet betaalt, komt er een deurwaarder langs die beslag legt op je auto of je rijbewijs. Toch zou je denken dat al deze middelen meer geld kosten dan dat de boete zelf oplevert.

Alles wordt elektronisch
Bij parkeerboetes gaat het vaak om relatief kleine bedragen. Daarom vragen veel mensen zich af of het invorderen ervan niet meer geld kost dan dat het opbrengt. Er moeten ontzettend veel boetes van kleine bedragen worden ingevorderd, wat een hoop tijd, moeite en geld kost. Maar wat veel mensen vergeten is dat je tegenwoordig bijna overal elektronisch kan betalen voor een parkeerplaats. Al deze handelingen worden geregistreerd. Elektronisch kan dus veel informatie over een overtreder worden achterhaald, bijvoorbeeld via social media of kentekenregisters. Zo kun je een overtreder sneller opsporen. Ook dankzij technologie, omdat het makkelijker is om bijvoorbeeld online te betalen, zullen boetes sneller worden betaald.

Invorderen door een incassobureau
Het invorderen van een parkeerboete kan tegenwoordig ook door een incassobureau worden gedaan. Dit scheelt een hoop werk, aangezien je zo niet zelf elke bon hoeft te bekijken. Door het inzetten van een derde partij neem je jezelf een hoop werk uit handen. Wel kun je de incasso’s altijd bekijken door middel van een systeem voor opdrachtgevers. Ook financieel gezien heeft het inzetten van een incassobureau nut. Het inhuren van een incassobureau voor het invorderen van parkeerboetes kost geld, maar je bespaart er weer veel geld mee als je kijkt hoeveel onbetaalde boetes dan wel worden betaalt. En het kost jou als opdrachtgever geen tijd.

De gevangenis in bij het niet betalen van een parkeerboete
Het is belangrijk dat parkeerboetes worden ingevorderd omdat mensen bij het niet betalen van parkeerboetes de kans hebben dat ze de gevangenis in moeten. Als je na twee aanmaningen en de deurwaarder je parkeerboete nog steeds niet hebt betaald, kun je in de gevangenis worden gezet totdat de boete alsnog wordt betaald. Dit is voornamelijk bedoeld voor mensen die het geld om de boete te betalen wel hebben, maar het niet willen betalen. In dit geval mag je maximaal zeven dagen worden vastgezet. Als je de boete niet kan betalen omdat je geen geld hebt, hoef je de gevangenis niet in. Wel kan er dan een betalingsregeling worden opgelegd.

Leuk? post

Plaats een reactie