Glaswanden brengen transparantie op de werkvloer

Heldere en open communicatie, dat is wat op de werkvloer de prettigste manier is om samen te werken. Zowel naar je collega’s toe als naar klanten. Begrijpen wat er van je wordt verwacht en weten hoe jouw collega’s de zaken oppakken. Het klinkt heel simpel, maar de communicatie in de praktijk laat vaak zien dat het toch anders werkt. Dat is niet zo gek, want het is menseigen om je snel terug te trekken op je eigen ‘eilandje’. Toch kan deze houding in een organisatie heel belemmerend werken in het werkproces. Een transparante en open werkhouding kan daar veel in bijdragen. Echter is het veranderen van het gedrag van medewerkers een heel moeilijke opgave. Waar je als werkgever al wel een slag in kunt slaan, is door de werkruimte letterlijk transparanter te maken met glaswanden. Door non-verbale communicatie en heldere zichtlijnen kunnen miscommunicaties ook al sneller worden getackeld.

 

Glazen wanden

Het gebruik van glaswanden is belangrijke randvoorwaarde voor een onderneming om daadwerkelijk transparant aan het werk te kunnen. Door middel van de glazen scheidingswanden, deuren of trappenhuizen kunnen collega’s elkaar beter zien en zoeken ze elkaar sneller op. Samenwerken wordt in een ruimte met veel glas dus zeker gestimuleerd. Overigens heeft glas ook een goed effect op de werkbaarheid van het kantoor. Door veel gebruik te maken van daglicht, zullen medewerkers zich ook effectiever in kunnen zetten op hun werk. Zo sla je dus twee vliegen in één klap.

 

Opties

De mogelijkheden van glaswanden zijn eindeloos. De glazen wanden kunnen bijvoorbeeld als complete wand voor vergaderzalen worden gebruikt of voor afscheidingsmuurtjes tussen verschillende werkplekken. Ook is er de mogelijkheid om blinden muren af te wisselen met glaswanden. Een glazen wand is verkrijgbaar in helder glas, gekleurd glas, mat of glanzend en daarbij kan het glas ook bestickerd worden.

 

Ben jij op zoek naar een manier om jouw werkomgeving transparanter te krijgen? Maak dan een goed begin door het gebruik van glaswanden van Brakel Totaal Projects te introduceren op de werkvloer.

Leuk? post

Plaats een reactie