Eurojackpot

De Eurojackpot

De Eurojackpot is een Europese loterij die al een paar jaar actief is in Nederland. Deze loterij is ooit begonnen om de grootste te gaan worden van Europa. Maar wat is hier nu zo leuk aan? En wat is het verschil met de bestaande Nederlandse loterijen en voegt het eigenlijk wel iets toe?

Wat is er leuk aan de Eurojackpot?

De Eurojackpot heeft veel deelnemende landen. Logischerwijs komen ze allemaal uit Europa. Zoals Amerika de Powerball kent, kent Europa de Eurjackpot. Het leuke er aan is dat de Eurojackpot ook in Nederland actief is, zoals je misschien al hebt gezien op reclames. Daarnaast kent deze loterij de hoogste jackpots die in Nederland beschikbaar zijn. De jackpot kan oplopen tot wel 90 miljoen euro. Dit gebeurt dan ook regelmatig omdat de kans om de jackpot te winnen niet zo groot is. Wat het ook nog interessant maakt is dat er elke week een trekking is. elke vrijdagavond wordt er in Finland getrokken voor deze loterij. Er is nog nooit een Nederlandse winnaar geweest, de dag dat dit gebeurt komt dus steeds dichterbij.

Eurojackpot versus Nederlandse loterijen

Bij de meeste Nederlandse loterijen kun je niet zelf je lotnummer kiezen, alleen bij de Lotto is dit het geval. Je postcode, telefoonnummer of je bankrekening is je lotnummer. Bij de Staatsloterij kun je alleen de laatste cijfers zelf bepalen. Daarnaast hebben Nederlandse loterijen ook niet zulke hoge jackpots.

 

Leuk? post