Energy Department helpt wasserijen energie besparen

Energy Department komt met een nieuw energiecollectief, speciaal voor wasserijen. Het concept is duidelijk. Niet alleen het energietarief moet lager, ook het energieverbruik kan flink verminderen. Het grootste, zakelijke energiecollectief wil met zijn ervaring de branche helpen te verduurzamen.

Energie besparen

‘Een laag energietarief is nog steeds een van de belangrijkste aandachtspunten, maar wij willen meer doen voor onze klanten’, vertelt Algemeen Directeur Raymond Dernier. ‘Verduurzamen speelt een belangrijke rol  in de samenleving en met onze kennis en ervaring in de branche kunnen wij wasserijen ondersteunen bij die ontwikkeling.”

Volgens FirmFocus waren de energiekosten in 2010 ongeveer 4,2% van de omzet. Dat zijn grote bedragen. ‘Inzicht in het gebruik en concrete adviezen kunnen op korte termijn al voor flinke besparing zorgen’, aldus Raymond. ‘Nieuwe apparatuur, het installeren van slimme meters of LED-verlichting kan allemaal bijdragen aan lagere energiekosten. In veel gevallen is dat snel en eenvoudig te regelen.’

Advies op maat

‘Bij ons hebben klanten een persoonlijk adviseur, waardoor specifieke informatie bekend is bij de juiste persoon. Groene energie of juiste de allergoedkoopste prijs. Iedere klant is anders, maar wij weten wat ze willen en ondersteunen bij het halen van de doelstellingen’, licht Raymond toe.

Energiecollectief Wasserijen

Energy Department richt zich met het Energiecollectief Wasserijen specifiek op de branche wasserijen. Meer informatie over het nieuwe energiecollectief is te vinden op de website van Energy Department.

3/5 - (2)