De afwerking bij rotatiegieten

Gespecialiseerd blog over rotatiegieten!

De laatste stap van het proces van rotatiegieten is het verwijderen van de mal om het geproduceerde kunststof product te onthullen.

Als dit product er goed uit ziet, is het proces van rotatiegieten met succes doorlopen. Echter, hoewel het proces van rotatiegieten nu succesvol is doorlopen, is het geproduceerde kunststof product in de meeste gevallen nu nog niet klaar voor gebruik of verkoop.

Dit komt omdat het geproduceerde product nu slechts een kunststof product is, zonder enige afwerking zoals schroeven, motoren, stickers en/of andere mogelijkheden, zoals verpakkingen en besturingssystemen.

Daarom kunnen wij u niet alleen helpen met het produceren van uw producten door middel van rotatiegieten, maar ook met het assembleren van producten. Op deze manier hoeft u deze stappen niet meer zelf te ondernemen, maar kunt u dit overlaten aan professionals op het gebied van nabewerken en assembleren van rotatiegegoten producten.

Het assembleren van rotatiegegoten producten kan plaatsvinden op verschillende niveaus. Zo kunt u ervoor kiezen om slechts een aantal schroeven aan het product toe te voegen, of gehele besturingssystemen op het product te laten monteren of uw producten in een professionele verpakking te laten leveren.

In de meeste gevallen is er bij het assembleren van rotatiegegoten producten sprake van het monteren van aanvullende onderdelen aan de kunststof producten om deze functionerend te maken, het aanbrengen van stickers op de kunststof producten (bijvoorbeeld bij producten voor de reclamebranche) of het samenvoegen van verschillende onderdelen van een product, om het kunststof product op deze manier compleet te maken.

Ook kunnen producten gepolijst worden voor de beste afwerking, of kunnen uw producten zelfs geheel verpakt worden, inclusief handleiding, prijssticker en eventueel een brochure voor uw product. Zo kunt u na het produceren en assembleren van uw producten, direct aan de slag met het gebruiken of verkopen van uw geproduceerde product.

Leuk? post