Cryptocurrency uitgelegd

Cryptocurrency is de laatste tijd helemaal hot. Iedereen praat erover en veel mensen bezitten cryptomunten. Het is niet verbazend dat cryptocurrency zo populair is. Als je het goed aanpakt dan valt er vrij veel geld in te verdienen zoals je kunt lezen op de website van The Crypto Invstor NL. Neem Bitcoin als voorbeeld. In 2009 kon je 20 Bitcoins kopen voor een euro. Nu zou je van die 20 Bitcoins (bijna) je hypotheek kunnen afbetalen. Sinds de introductie van Bitcoin in 2009 zijn er nog veel meer cryptovaluta ontwikkeld en gelanceerd. Zo waren Litecoin en NXT een van de eerste die na Bitcoin werden ontwikkeld. Momenteel zijn er zelfs meer dan 1500 verschillende cryptovaluta. Al deze cryptovaluta hebben een ander verhaal en een andere applicatie. Sommige cryptovaluta zijn gekoppeld aan bedrijven of non-profit organisaties. Anderen zijn weer opgericht uit een crowdsourcing actie. Eén ding is zeker, het zijn er erg veel en zo lang het ontwikkelen ervan blijft lonen zullen mensen en bedrijven dit vooral blijven doen.

Waar kun je cryptovaluta kopen

Om aan cryptovaluta te komen dien je deze natuurlijk te kopen. Waar je cryptovaluta kunt kopen hangt erg af van welke cryptovaluta je wil kopen. De meeste grote cryptovaluta kun je direct kopen met iDeal of Credit Card op verschillende websites. Wil je een kleinere cryptomunt kopen dan zul je terecht moeten op een cryptocurrency exchange. Een cryptocurrency exchange is een handelsplatform. Op dit platform kun je verschillende cryptomunten met andere personen ruilen.

Enkele voorbeelden van grote cryptovaluta exchanges zijn Bittrex, HitBTC en Binance. Deze exchanges hebben vaak tientallen cryptovaluta in het portfolio. Jaarlijks wordt er op deze exchanges voor miljarden een cryptomunten verhandeld. Echter, om te kunnen handelen op zo een exchange heb je een account nodig. Ook heb je cryptovaluta nodig. Deze kun je op de exchange namelijk wel verhandelen maar je kunt ze er niet kopen.

5/5 - (1)

Plaats een reactie