BIC en IBAN code

BIC en IBAN code

De BIC en de IBAN code zijn niet hetzelfde. De BIC code staat voor Bank Identificatie Code en bic-en-ibandeze wordt gebruikt bij internationale transacties of grensoverschrijdende transacties. De code wordt gebruikt om de bank te identificeren in tegenstelling tot de IBAN code. De IBAN code geeft namelijk een individuele bankrekening aan. Vroeger werd het ook wel SWIFT genoemd. Er zijn nog steeds veel mensen die deze naam gebruiken, maar de naam is nu voortaan de BIC code. Met een BIC generator kan de code van de bank worden achterhaald. Een BIC code bestaat uit acht of elf karakters, 4 letters (de bankcode), 2 letters (landcode), 2 letters of getallen (locatiecode) en nog eventueel drie extra letters (branchecode).

 

Rekeningnummer converteren

iban-calculatorHet kan zijn dat je op zoek bent naar een IBAN calculator, zodat je je rekeningnummer kunt converteren naar je IBAN en BIC code. Daarbij kun je heel goed gebruik maken van een calculator. Binnen een paar tellen heb je dan de juiste gegevens, die je kunt gebruiken om een transactie in orde te maken.

 

 

Werking IBAN calculator

De werking van de IBAN calculator is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is je rekeningnummer invoeren en dan krijg je vanzelf je IBAN nummer en je BIC nummer te zien. Deze kun je dan gebruiken en er voor zorgen dat je je betalingen naar het buitenland, naar de iban-code-geld-overmakenbetreffende rekening kunt doen. Maar je kunt ook je eigen IBAN en BIC aan anderen door moeten geven, zodat zij een betaling naar jouw rekening over kunnen maken. Als je een eigen onderneming hebt zetten veel bedrijven als zij zaken doen met het buitenland ook het BIC nummer standaard op de factuur die zij sturen. Je IBAN nummer dient er in ieder geval op te staan, zodat alle klanten het factuurbedrag op dat nummer over kunnen maken. Sinds de veranderingen rondom de rekeningnummers heb je de IBAN code van anderen nodig om het geld over te kunnen maken via internetbankieren. Zorg dat je ook, voordat je je facturen verstuurt, alle gegevens nog eens controleert, zodat je weet dat de klanten de betaling naar het juiste rekeningnummer overmaken. Een extra controle kost je minder tijd dan een foutieve overboeking laten corrigeren door een bank.

Leuk? post