Beveiliger worden

Een beveiliger worden? Als beveiliger is het jouw taak om mensen een veilig gevoel te geven. Dit kun je bijvoorbeeld doen door mensen persoonlijk te beveiligen (persoonsbeveiliging) maar ook door hun werkplek te beveiligen (basis beveiliging) of door een evenement te beveiligen waar deze mensen aanwezig zijn (evenementenbeveiliger).

Basis beveiliger worden

Als basis beveiliger is de kans groot dat je je bezig gaat houden met de beveiliging van bedrijven of bedrijfsterreinen. Om een basis beveiliger te kunnen worden heb je minimaal een afgeronde opleiding op het mbo-niveau 2 nodig. Als basis beveiliger kun je in dienst gaan bij een gespecialiseerd beveiligingsbedrijf of bij een particulier bedrijf. Als werknemer van een gespecialiseerd beveiligingsbedrijf beheer je vaak de beveiliging van tientallen bedrijven en bedrijfsterreinen in de regio. Je zorgt ervoor dat deze bedrijfsterreinen in de ochtend geopend worden en je sluit ze in de avond weer af. Tijdens het afsluiten let je op potentieel gevaarlijke situaties zoals een openstaand raam of een elektrische apparaten die nog aan staan. Als het gebouw is afgesloten zit je taak er echter nog niet op. Je zult op stand-by blijven om in de nacht eventuele brandalarmen, storingen of inbraakalarmen op te volgen.

Ander soort beveiliger worden? 

Naast basis beveiliging zijn er nog veel andere soorten beveiligers. Zo kun je ook een evenementenbeveiliger worden. Hierbij kun je denken aan muziekevenementen, festivals of sportevenementen. Het is jouw taak om dit soort evenementen veilig en rustig te laten verlopen. Daarnaast ben je een aanspreekpunt voor gasten en zul je je derhalve ook moeten opstellen als gastheer of gastvrouw. Op deze evenementen kun je bijvoorbeeld gasten fouilleren bij de visitatie, patrouilleren over het evenementen terrein of bepaalde doorgangen zoals de vip-ingang of nooduitgang bewaken. Naast evenementen beveiliger zijn er nog meer disciplines zoals persoonsbeveiliger of manager integrale veiligheid.

Wil jij een beveiliger worden? Lees alles over hoe je een beveiliger worden op het beveiliging opleiding en carrière platform. 

Leuk? post