Besparen, dat is altijd fijn!

We willen steeds meer. Dit kan ook, want er is ook steeds meer beschikbaar en we verdienen ook meer dan vroeger. Er zijn een paar verschillen in onze bestedingen te zien de afgelopen jaren. Zowel particulieren als bedrijven kunnen nog steeds wel besparen op veel dingen. In dit artikel lees je hier meer over.

Particuliere bestedingen vroeger

Vroeger was de auto een zeldzaam product. Vraag maar eens aan je opa of oma. Vaak reden er hooguit maar twee mensen uit de straat een auto. De auto was duur en ook een rijbewijs halen was niet voor velen weggelegd. Doordat de auto zo bijzonder was in die tijd wilden mensen vaak meerijden met degene die wel een auto hadden. Of de auto gewoon even bekijken. Kortom, had je een auto dan kon je rekenen op veel aanspraak en bekijks. De auto was een echt luxe-goed. Net als een vakantie. Op vakantie ging al helemaal bijna niemand. En had je dan toch het geluk dat je op vakantie kon, dan was dit vaak in Nederland. Natuurlijk was dat ook niet erg, want vliegtickets waren nou eenmaal een heel stuk duurder dan nu. Dit kwam doordat er zo weinig mensen met het vliegtuig op vakantie gingen dat er een hoge prijs voor een ticket gevraagd moest worden. Ook vakantie was dus echt een luxe. Vroeger waren mensen zich veel bewuster van de uitgaven die ze maakten. Logisch, omdat mensen ook minder verdienden en daardoor zuinig aan moesten doen.

Particuliere bestedingen tegenwoordig

Om maar even op de auto terug te komen: vandaag de dag heeft bijna ieder huishouden wel één en soms zelfs twee auto’s voor de deur staan. Af en toe hebben ook inwonende kinderen al een auto en staan er misschien wel drie of vier auto’s per huis in de straat. De auto is eigenlijk een musthave geworden in ons leven. Dat is tegenwoordig niet gek meer, omdat mensen meer verdienen. Auto’s zijn relatief goedkoper geworden dan dat deze vroeger waren. Veel mensen rijden zelfs met de auto naar de supermarkt in plaats van de fiets te pakken.  Ook gaan mensen steeds meer op vakantie dan vroeger en geven meer uit op de vakantiebestemming. Onze uitgaven zijn gewoon veel hoger geworden dan vroeger. Dit is niet erg, maar het hoeft nog niet te betekenen dat je niet bezig kunt zijn met besparen. Tegenwoordig bestaan er verschillende apps die je hiermee kunnen helpen.

Besparen als ondernemer

Als ondernemer heb je ook veel kosten. Waarschijnlijk geef je in je vrije tijd al een en ander uit aan luxe. Wat is er dan fijner om op zakelijk gebied te besparen waar het kan? Lees meer over apps die jou als MKB’er kunnen helpen met besparen.  

Leuk? post

Plaats een reactie