Beleggen in woonruimte binnen de randstad

Beleggen in woonruimte binnen de randstad

 

Je hebt het vast gelezen of gehoord. De spaarrente gaat dalen. De verwachting is dat banken voor het sparen geld gaan vragen. Dit betekent dat je als spaarder voor jouw spaargeld gaat betalen. De uitgelezen kans om jouw geld tegen een hoger rendement vast te leggen. Dit kan door te beleggen in woonruimte voor verhuur. Vanwege de woningnood, hoge huurprijzen en stijgende verkoopprijzen is beleggen in woonruimte voor verhuur een veilige en rendabele belegging.

Hoge rendement mogelijk

Beleggen in woonruimte voor verhuur binnen de randstad levert een hoge rendement op. Met huurprijzen van gemiddeld 1500,- p.m. kan het rendement al snel tot 7 procent oplopen. Hier een rekenvoorbeeld:

Je koopt een woning voor verhuur in Amsterdam voor € 300.000 en verhuurd voor € 1.500,- p.m. exclusief gas, water en licht. Dan is jouw bruto rendement op jaarbasis € 18.000,-  / € 300.00,- = 0,06 x 100 = 6 %. De huurinkomsten zijn na aftrek van kosten voor onderhoud onbelast. Wel betaal je 1,2% belasting over jouw vermogen.

Vanwege de negatieve spaarrente en hoog rendement is beleggen in woonruimte een veilige en rendabele belegging.

Risico’s beleggen in woonruimte

Het beleggen in woonruimte voor verhuur is een veilige en rendabele belegging. Je loopt namelijk weinig risico’s. Als belegger heb je het risico op leegstand. Binnen de randstad is de woningnood het grootst. Er is veel vraag naar vrije sector huurwoningen. Hierdoor zijn aangeboden woning snel verhuurd. Naast leegstand loop je ook financiële. Je legt je geld vast en kunt er dus niet meer bij. Het voordeel is wel dat je van de toenemende waarde profiteer en de woning altijd tegen meerwaarde kunt verkopen. Daarom is beleggen in woonruimte voor verhuur een veilige en rendabele belegging.

 

Leuk? post