Belasting aangifte doen: de tijd dringt!

Het belasting seizoen is in volle gang. Iedereen doet zijn of haar belasting aangifte. Bedrijven doen hier ook enthousiast aan mee. Als burger betaal je natuurlijk je inkomstenbelasting. Hiervoor is een tijdvak beschikbaar van 1 maart tot 31 mei waarin wij onze aangifte kunnen doen. Maar wat gebeurt er nou wanneer je dit te laat doet? En wat voor risico’s loop je nou eigenlijk op zo’n moment?

Heeft u ook dit soort vragen en hebt u eigenlijk geen tijd om uw belasting aangifte zelf te doen? Dan zit u aan het perfecte adres bij WEA Gouda. Zij zijn een gespecialiseerd accountants kantoor met enorm veel kennis van een select aantal belastingen. Voor zowel bedrijven als particulieren.

Belasting aangifte

Ieder bedrijf en ieder persoon, op onze koning en koningin na, is verplicht om aangifte te doen. Deze aangifte kunnen gaan over inkomen, omzet, vennootschap en noem het maar op. Het is voor veel mensen vaak een heleboel werk. Zeker voor bedrijven kost het veel tijd en gaat het ten kosten van de focus, namelijk: groeien, klanten bedienen en interessantere zaken. Veel particulieren denken hier hetzelfde over. Je bent liever in je weekend bij familie en vrienden en ’s avonds heb je een lange werkdag achter de rug! De belasting aangifte is daarom verplicht binnen een tijdvak van 3 maanden.

Wat als het niet lukt binnen dit tijdvak?

Deze drie maanden is voor de enthousiastelingen voldoende tijd om op tijd de belasting aangifte te doen. Echter zijn er daar maar weinig van en anders werken zij bij een accountantskantoor! Heeft u er dus niet zoveel zin in of tijd voor en besteed u uw tijd liever anders? Dan is het verstandig om de belasting aangifte te laten doen door een ervaren accountant.

Wat gebeurt er wanneer ik niet binnen dit tijdvak mijn belasting aangifte indien? De belastingdienst wilt graag dat iedereen op tijd zijn of haar aangifte doet. Het is kortom een verplichting en niemand kan eraan ontkomen. Wanneer je er langer mee wacht dit te (laten) regelen betaal je een boete. Vaak is dit een bepaald percentage over het belastingbedrag zelf van dat jaar. De exacte bedragen zijn terug te vinden op de website van de belastingdienst.

Contact en informatie

Wilt u ook voorkomen dat u te laat betaald en een boete riskeert of heeft u het eigenlijk te druk hiervoor? Lees dan snel verder op hun website voor meer informatie over de belasting aangifte. Ook kunt u gerust bellen, zij staan u graag te woord!

Leuk? post

Plaats een reactie