Accountant Zoetermeer – Ondersteuning in de administratie

Bent u alle administratieve zaken ondertussen ook wel zat? Wil het opstellen van de jaarrekening maar niet lukken? Of blijft het personeel u lastig vallen met moeilijke vragen over de salarisadministratie? Astrium Accountant Zoetermeer biedt u ondersteuning op de vlakken waar u daar behoefte aan heeft.

Astrium Accountant Zoetermeer – Diensten

Het voordeel van een accountant inhuren is dat u zelf kiest op welke gebieden zij assisteren. Dit kan zijn van de gehele administratie tot slechts een specifiek deel hiervan. De diensten die Astrium Accountants u levert zijn onder andere:

IT-Auditing

Tegenwoordig wordt de administratie vrijwel in alle organisaties digitaal geregeld. Deze digitale systemen vervangen de eeuwenoud gebruikten pen en papier. Voordeel aan de systemen is dat de administratie vele malen sneller gaan, maar in hoeverre kunt u erop vertrouwen dat het systeem betrouwbaar is? Dat is waar IT-Auditing om de hoek komt kijken. Er worden verschillende tests uitgevoerd om de kwaliteit van de gegevensverwerking te waarborgen en de betrouwbaarheid te controleren.

Jaarrekeningcontroles

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er twee soorten jaarrekeningen zijn: de wettelijk verplichte jaarrekening en de vrijwillige jaarrekening. De wettelijk verplichte jaarrekening is van toepassing bij bedrijven met:

  • Een omzet hoger dan € 12 miljoen
  • Een balanstotaal van boven de € 6 miljoen
  • Meer dan 50 vaste werknemers (FTE’s) in dienst

Voor het controleren van de wettelijke jaarrekening, moet een accountantsbureau over een AFM vergunning beschikken.

Salarisadministratie

De salarisadministratie is een specifiek gebied binnen de grote ‘’administratiezee.’’ Het hele jaar door is de salarisadministratie belangrijk, werknemers hebben namelijk maandelijks recht op loon. Wanneer u geen administratieve opleiding heeft gehad, is het erg veel werk om hier telkens achteraan te gaan. Om deze reden besteden veel organisaties de salarisadministratie uit.

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn is Astrium Accountant Zoetermeer actief in verschillende branches. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw administratie in goede handen is.

Leuk? post

Plaats een reactie