Wat te doen bij een avond zonder planning?

Dilemma

Iedereen heeft wel eens een gaatje in zijn planning en dan zijn er legio mogelijkheden die je kunt gaan doen. Je kunt een avondje alleen op de bank gaan zitten met een filmpje, biertje erbij een even helemaal geen poot verroeren. Of je kunt voor de actievere vorm kiezen en een paar vrienden over de vloer laten komen. Je weet nog dat je ouders laatst een fles Dropshot hebben gekocht, alleen je ziet ze dit drankje nooit nuttigen. Dus waarom ga je niet handig gebruik maken van dit zwarte goedje? Anders staat de inhoud zich langzaam te fermenteren in de fles.

Een avondje drinken

Je vraagt of je vrienden meer drank meenemen, aangezien je fles Dropshot niet genoeg is om de hele avond mee te overleven. Je hebt een man of tien bij jou thuis uitgenodigd om half 9. Zelf weet je ook wel dat de meesten nog niet eens op om kwart voor 9 bij jou aankomen. Dus je doet alles rustig aan om om te kleden. Je zet alvast rustig wat klaar en verstopt de breekbare spullen, omdat je lichtelijk aanvoelt dat deze avond gaat escaleren, iets wat negen van de tien keer voorkomt.

Het begint

Zoals verwacht komen je vrienden mondjesmaat binnen en de eerste gast kan je al om tien over half 9 ontvangen. Godzijdank dat de eerste al zo snel is gekomen. Jullie besluiten eerst een biertje te drinken om eens rustig op te starten en na vijf minuten gaat de volgende bel al, er staan vier vrienden voor de deur. In ieder geval de helft is er al. De fles Dropshot gaat vanaf dit punt open, aangezien je benieuwd bent hoe het ook alweer smaakt, het is zo lang geleden. Je schenkt een aantal shotglaasjes vol voor jezelf en je vrienden en je roept “Santé”, de rest proost mee. Daarna schenk je nog maar een ronde in omdat je ziet dat ze de Dropshot wel waarderen. Het gaat er weer als water in natuurlijk, het is en blijft alcohol. Op aandringen schenk je het zwarte magische drankje nog een keer in, het werkt bijna verslavend.

Ideeën

De fles begint nu al op de helft te geraken en er moeten nog vijf vrienden langskomen, pech voor hun denken jullie dan want jullie hebben de sfeer er goed inzitten. Het is inmiddels kwart over 9 en jullie missen nog twee vrienden. Er vloeien wat ideeën onder het genot van een aantal speciaalbiertjes rond, waaronder indoor skydiven, op het water barbecuen, een dag airsoften, wipe-out. Wat brengt alcohol toch mooie ideeën voort! Je pakt je laptop en sluit ‘m aan op de tv, zodat jullie allemaal mee kunnen kijken. Iedereen heeft wel eens een paar afleveringen van Wipe-out gekeken en besluiten om een keer mee te doen aan deze hindernisbaan. Voor maar 60 euro de man kan je de hele dag over de hindernisbaan banjeren. En het mooie is dat je groepskorting krijgt vanaf tien personen, waardoor het nog goedkoper wordt. Nogmaals aangehaald, wat brengt drank toch de beste ideeën in mensen naar boven.

Jullie besluiten om meteen een dagje te plannen, natuurlijk in de zomer zodat jullie niet als een ijsklontje aan de oppervlakte blijven drijven.

Leuk? post