paddenstoelen kweken: een zeer leuke hobby!

Zelf kweken Het is goed mogelijk om zelf paddo’s te kweken, het kan zelfs een leuke hobby zijn, net als tuinieren. Kort gezegd heb je nodig: sporen, rogge, water, turf, kalk en vermiculiet (een mineraal dat veel water opneemt).

Probleem is dat ze een heel goede groei-omgeving nodig hebben en dat kost geld of is veel dagelijks terugkerend werk. Ik heb besloten zelf te gaan kweken omdat ik de kwaliteit geheel in eigen hand wilde houden (vooral het conserveren er van).

Ook ben ik zo self-supporting, mocht onze overheid besluiten ze ooit uit de handel te nemen. En ik dien ze vaak te nemen omdat ik chronisch C.H. heb. Je moet in ieder geval investeren in een snelkookpan, een stel glazen potten en een geschikte doos om ze in te laten groeien. Je moet er ruimte voor vrij maken in je huis en bepaalde delen van het proces dienen in een steriele omgeving te gebeuren.

Als alle omstandigheden optimaal zijn kun je een maand na het begin van je kweek je eerste paddo’s oogsten. Het is dus geen optie om snel aan paddo’s te komen en als je episodisch bent en maar af en toe gebruikt is de smartshop goedkoper.

Hier is een handige link naar een zeer voordelige paddo kweekset 

 

Leuk? post