Waar moet je op letten bij de aanschaf van een wijnklimaatkast?

Een wijnklimaatkast koop je niet zomaar. Bedenk van tevoren weloverwogen de wensen en eisen. Dit zijn twee belangrijkeĀ zaken waar u goed over na zou moeten denken.

Wijnklimaatkast en locatie

Waar komt de wijnklimaatkast te staan? Als hij dicht bij de woonkamer komt te staan, is herrie zeker iets om in overweging te nemen. Als de wijnklimaatkast in de keuken komt te staan, is het aan te raden om deze niet in de buurt van apparatuur met extreme temperaturen te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een oven. Indien mogelijk plaats de wijnklimaatkast daar waar deze niet wordt blootgesteld aan natuurlijke temperatuurschommelingen, zoals garages, zolders of een droger die warme lucht uitstooit. Net zoals koelkasten is het belangrijk dat er voldoende ventilatie en luchtcirculatie mogelijk is romdom de wijnklimaatkast is. Zet de wijnklimaatkast ook niet direct in het licht.

Wijnklimaatkastdeuren

De meeste wijnklimaatkasten hebben glazen deuren, zodat u eerst in de kast kunt kijken voordat u iets eruit haalt. Als u eerst de deur opent en gaat zoeken, is dat niet goed voor de temperatuur in de wijnklimaatkast. Er zijn ook kasten met solide deuren. Dit helpt bij de isolatie en het tegenhouden van UV straling waaraan de wijn wordt blootgesteld. Als er toch sprake is van een glazen deur, kijkn dan goed of het UV werend glas is. Wijnflessen hebben een typische kleur om toch al een kleine bescherming te geven aan de wijn van direct licht en alle bijkomende bescherming helpt tegen veroudering en verslechtering van de wijn.

Wilt u meer weten over wijnklimaatkasten? Bezoek dan onze website.

Leuk? post

Plaats een reactie