Meest bizarre shotjes ooit

Een shotje is de ideale manier om eens lekker met drank en smaaksensaties te een experiment uit te proberen. Wat kun je allemaal doen met bijvoorbeeld Dropshot – een salmiak likeur – of Goldstrike? Lees hier een overzicht van de vreemdste shotjes die je kunt bestellen in een shotjesbar of zelf maken.. Maar je kunt natuurlijk ook zelf van alles uitvinden. Smaakt je resultaat echt niet, dan gooi je het weg. Is het wel erg lekker dan kun je er in je vriendenkring goede sier mee maken.

Naga Chilli Wodka

In deze wodka heeft de fabrikant chilipeper toegevoegd, waardoor het een erg heet drankje is geworden. Het alcoholpercentage is gewoon veertig procent gebleven maar de buitengewoon brandende smaak vergeet je nooit meer.

Flaming Lamborghini

Ook bekend als The waterfall is deze shot cocktail buitengewoon heftig. Neem een scheutje kahlua, een scheutje Baileys Irish Cream, een scheutje Blue Curaçao en ter afronding een beetje Sambuca. Je bent echter gewaarschuwd!

Eggermeister Shot

Kook een ei, laat dat gepeld en geheel door zout gerold een tijdje liggen. Haal na een uur de dooier uit het flink gezouten ei. Vul een glaasje met Jägermeister, nadat je die dooier onderin het glas hebt geduwd. Het schijnt een bijzonder lekker shotje te zijn. Maar bedenk: smaken verschillen.

Pop Rocks flaming shot

Doe wat knettersnoep in een glaasje, voeg er gin, siroop en granaatappelsap aan toe. Zet het voor je het gaat consumeren even in het licht en je ziet het glow-in-the-dark-effect. Bovendien is het ook nog eens lekker. Je moet echter wel van een zoete smaak houden.

Dr. Pepper Shot

Een eenvoudig maar erg succesvol shotje. Mix wat amaretto met rum en bier en je avond kan niet meer stuk. Je kunt zelf het experiment aangaan met witte of bruine rum. Een prima en wellicht beter alternatief hiervoor is de Spaanse honing rum, oftewel rum de miel. Verkrijgbaar in de betere slijterijen of anders is er misschien wel een kennis of familielid die het kan meenemen van de Canarische Eilanden.

 

Leuk? post