Maaltijdservice de nieuwe trend

De maaltijdservice is een dienstverlening die zijn sporen in de jaren heeft verdiend. Al heeft deze wel een hele ontwikkeling doorgemaakt. De eerste “maaltijdservice” zag er als volgt uit. Rond het middaguur werden de warme maaltijden rondgebracht. De maaltijd zat in stapelbare pannetjes en werden warm bezorgd. De gebruiker had de tafel al gedekt en de pannetjes werden direct op tafel gezet. De maaltijd moest dus wel direct genuttigd worden als je tenminste je maaltijd warm wilde nuttigen. Destijds was de magnetron nog niet op de markt en warm eten was heel gewoon tussen de middag.

 

De ontwikkelingen in de service

Het op deze manier verzorgen van warme maaltijden was veel werk en dus zeker niet goedkoop voor de eters. Met de komst van de magnetron werd de service efficiënter georganiseerd. Deze magnetron was de uitkomst op vele vlakken, alleen al het feit dat je nu zelf kon bepalen wanneer je ging eten was een groot voordeel. De pannetjes werden vervangen door verpakkingen die je zo in de magnetron kon schuiven. Waar de keuze van de samenstelling van de maaltijd er in het begin überhaupt niet was, kwam er nu een keuzemenu. Doordat de populariteit van de maaltijdservice door deze voordelen steeg, werden de maaltijden steeds betaalbaarder en bereikbaar voor een grotere groep mensen.

 

De maaltijdservice van nu

Als we kijken naar hoe de maaltijdservice er heden ten dage uitziet, is dat niet meer vergelijkbaar met toen. Tegenwoordig is er een enorme keuze aan gerechten, prachtig gepresenteerd in glossy bladen. Voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en allerlei bijgerechten worden zo gepresenteerd. Ook buitenlandse gerechten vind je op het menu. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om zoutloos, glutenvrij of bijvoorbeeld gepureerd te bestellen. De gerechten worden vacuüm verpakt geleverd en kunnen dagen in de koelkast worden bewaard.

Leuk? post