Gezonde tussendoortjes

Als je wil afvallen, of als je gewoon gezonder wil gaan eten, dan is het belangrijk om je tussendoortjes aan te passen. Veel mensen letten bij het lijnen en gezonder eten voornamelijk op de hoofdmaaltijden. Maar het zijn vaak de snacks tussendoor die het eten en drinken ongezond maken. Een wijntje hier, een chipje daar, het tikt hard aan. We zetten wat gezonde tussendoortjes voor je op een rij.

Een gezond bordje

Een bordje met gezonde groenten is altijd goed als snack. We begrijpen dat dit niet heel aantrekkelijk klinkt, maar je kan hier iets heel lekkers van maken. Maak voor jezelf bijvoorbeeld een bordje met paprika, komkommer, snoeptomaatjes en worteltjes. Zet hier een lekkere dip bij neer, zoals hummus of een yoghurtdip. Ook een tzatziki dip mag. Op deze manier maak je het een stuk lekkerder voor jezelf.

Rijstwafel met beleg

Een rijstwafel is gezond en er zitten bijna geen vetten in. Daarom kun je als tussendoortje zonder schuldgevoel een lekkere rijstwafel met beleg nemen. Denk bij beleg aan bijvoorbeeld pindakaas, avocado, hummus of een gekookt eitje. Zo is je rijstwafel toch iets minder saai. Vooral een rijstwafel met een gekookt eitje vult enorm.

Yoghurt met fruit

Een bakje yoghurt is altijd goed. Kies wel voor magere yoghurt. Om je bakje yoghurt wat op te leuken kun je er heerlijk fruit in gooien. Denk aan besjes, frambozen of banaan. Of allemaal. Ook kun je er eventueel nog wat muesli bij gooien. Let op: kies voor muesli en niet voor cruesli. Cruesli is hetzelfde als muesli, maar dan met toegevoegde suikers en boter om het krokanter te maken.

Pure chocolade

Ben jij een echte fan van chocolade? Dan is het waarschijnlijk lastig om van de chocola af te blijven als je een tussendoortje mag nemen. Kies je voor chocola als snack, pak dan in ieder geval de meest gezonde variant. Dit is pure chocolade met een zo hoog mogelijk percentage cacao. Hoe hoger het percentage cacao is, hoe minder ruimte er is voor ongezonde toevoegingen als suikers en bijvoorbeeld vanille.

Is het veranderen van je tussendoortjes niet voldoende voor jou? Dan kun je kiezen voor het volgen van een volledig dieet. Een voorbeeld hiervan is het Powerslim dieet.

Leuk? post

Plaats een reactie