Eettips voor als je slank wilt worden

Slank tip 1: Eet je eten langzaam

Het menselijk lichaam heeft tijd nodig om signalen door te krijgen via de hersenen dat de buik vol zit. Als het eten in de buik terechtkomt dan weten de hersenen niet meteen dat de buik volt raakt. Dit krijgen de hersenen pas later door. Om te vermijden dat je te veel binnenkrijgt is pauzes nemen belangrijk. Dit betekent dat langzaam eten ervoor zorgt dat je sneller vol zit. Hierdoor heb je minder honger en eet je minder waardoor je sneller slank wordt. Laat het eten voor wat het is wanneer je na een bord eten het idee hebt dat je maag vol zit. Hoe goed het eten ook smaakt; stop met eten en zet je bord weg. Als je slank wilt worden dan is het verstandig om al het eten onmiddellijk te stoppen wanneer je je verzadigd voelt.

Slank tip 2: eet een ontbijt

Het wordt vaak gezegd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Dit is gedeelte lijk waar. Het is altijd beter om te ontbijten dan niet te ontbijten. Het metabolisme wordt door ontbijten versneld waardoor het makkelijker is om gewicht te verliezen. Je bezorgt het lichaam door het eten van het ontbijt veel energie voor het begin van de dag. Dit voorkomt bij veel mensen dat er al vroeg in de ochtend snacks gegeten worden. Dit is één van de slechtste eetgewoontes van veel mensen.

Slank tip 3: Stop met het eten en drinken van suiker

Suiker is één van de oorzaken van overgewicht bij veel mensen. Het is daarom verstandig om te stoppen met producten met suiker. Wanneer je enkel suiker en producten waar suiker in zit uit de voeding haalt dan vallen veel personen al kilo’s af. Dit geeft maar aan wat de invloed van suiker op het lichaam is. Producten met suiker worden in het lichaam direct verandert naar glucose. Hierdoor stijgt de bloedsuikerspiegel snel en slaat het lichaam de glucose sneller op als vet.

Leuk? post