Eet je mooi met wortels!

Wij Nederlanders moeten echt meer wortels gaan eten en niet alleen omdat deze oranje van kleur zijn. Naast lekker zijn wortels voor nog heel erg gezond, ze reinigen je lichaam, ze zijn goed voor je huid én voor je ogen. Nee, dat is geen fabeltje! Wij leggen uit hoe je wortels kan toepassen voor specifieke doeleinden.

Antiveroudering

Niemand vindt het leuk je weer een rimpeltje ontdekt. Natuurlijk hoort ouder worden bij het leven, maar we hoeven het er toch niet zo dik op te leggen? Veel vrouwen nemen graag een manicure voor een goede nagelverzorging en naar de kapper voor een verzorgd kapsel. Maar we kunnen helaas weinig doen aan rimpels. Denken we! Daar komt de oranje wortel bij om de hoek kijken. De kleur van deze groente bevat namelijk een hoge concentratie bètacaroteen dat onder de noemer antioxidanten valt. Antioxidanten zijn heel goed voor je en vertraagd het huidverouderingsproces. Eet je dus jong met wortels!

Vitamine A en antioxidanten

Naast een grote hoeveelheid aan antioxidanten bevatten wortels ook veel vitamine A die je huid tegen de schadelijke straling van de zon beschermen. Daarbij voorkomt vitamine A ook nog eens een droge huid, rimpels, vlekken en acne.

Ontsmetting

Heb je een wondje dat maar niet wil genezen? Probeer een wortel. Het voorkomt niet alleen infecties, het helpt ook bestaande wondjes of infecties te genezen.

Reiniging

Niet alleen onze huid, ook onze lever is blij als we wortels eten. De lever ontdoet het lichaam van giftige stoffen en vitamine A ondersteunt de lever hierbij. Als je last hebt van een slechte stoelgang dan is het ook aan te raden om regelmatig een worteltje te verorberen. Door de vezels zal de stoelgang snel weer op gang komen!

Maskertje van wortels

Je kunt wortels eten om je huid van binnenuit gezond te krijgen, maar je kunt het ook eens vanuit een andere kant proberen door een huidmasker van wortels te maken. Het is niet duur en heel goed voor je huid.

Wist je dat..

.. wortels eigenlijk paars waren? Voordat de Nederlanders in de zestiende eeuw naar Nederland kwamen waren ze nog niet oranje, maar we vonden oranje een mooiere, toepasselijkere kleur en daarom kweekten we ze in die kleur.

Leuk? post