Een feestje organiseren

Binnenkort een feestje? Vier je het dan thuis of huur je een locatie? Wat voor eten schotel je de gasten voor en schenk je bier, wijn of ook mixdrank? Het is een stuk gemakkelijker keuzes maken na het lezen van deze tips!

Locatie

Als je thuis een feest geeft, kun je dat het best buiten doen. Zo blijft de rommel binnen beperkt en kunnen rokende gasten buiten staan. Voor een feestje thuis is een partytent perfect. Zo vergroot je de ruimte en bescherm je de gasten tegen felle zon of regen. Heb je geen grote tuin of val je de buren liever niet lastig? Ga dan op zoek naar een leuke feestlocatie. Doe dit wel ruim van tevoren: het liefst twee tot zes maanden. Leuke feestlocatie gevonden? Ga van eerst even kijken, dan weet je zeker of de sfeer bevalt of niet.

Kosten

De kosten van een feestje zijn afhankelijk van je persoonlijke wensen en budget. Er zijn mogelijkheden voor iedere portemonnee. Als je graag kosten wilt besparen, houdt het feest dan thuis, leen spullen voor de aankleding bij vrienden en beperk de keuze aan eten en drinken. Je hoeft namelijk niet altijd de duurste spullen in huis te halen. Het gaat er vooral om wat jij het liefst hebt: een chique omgeving of gewoon gezelligheid?

Drankjes

Een inschatting maken voor drank is altijd lastig. Je weet namelijk nooit precies hoeveel mensen er komen of eventueel nog afmelden. Kies je voor bier, wijn of haal je Dropshot en andere mixdrank? Weet je hoeveel iedereen drinkt of geef je een groot feest? Dan kun je al snel 1 kratje bier per 3 bezoekers tellen. Als je echter voor een normale borrel gaat, kun je voor een ongeveer 2 uur met 20 gasten, rekenen op: 10 flessen wijn, 3 kratjes bier en 3 liter frisdrank.

Catering

Ben je zelf geen kooktalent of heb je gebrek aan tijd om de hele avond in de keuken te staan? Huur dan een cateraar in. Je kunt zelfs iemand inhuren om alles te laten doen, van de uitnodigingen tot de hapjes. Het is erg belangrijk om van tevoren goed te bespreken wat voor snacks en eten je graag wil. Schrijf het op een papiertje om foutjes te voorkomen.

 

5/5 - (1)